• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

GORE, DOLE: Raste BDP, ali pada proizvodnja

Izvor MONDO/Tanjug

Realni rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) Srbije u četvrtom kvartalu 2016. godine, u odnosu na isti period prethodne godine, iznosio je 2,5 odsto, saopštio je danas Republički zavod za statistiku.

Najveće povećanje od 8,1 odsto zabeleženo je u sektoru poljoprivrede, šumarstva i ribarstva, dok je u sektoru trgovine na veliko i malo, popravke motornih vozila, saobraćaja i skladištenja i usluga smeštaja i ishrane povećanje iznosilo 4,2 procenta.

U sektoru finansijskih delatnosti i osiguranja rast je bio 3,2 odsto, sektoru informisanja i komunikacija 2,6, i u sektoru industrije i snabdevanja vodom 2,2 odsto.

Pad bruto domaćeg proizvoda od 0,6 odsto zabeležen je u građevinarstvu.

Industrijska proizvodnja u Srbiji u januaru ove godine bila je 2,8 odsto veća nego u istom mesecu 2016, ali je u odnosu na prošlogodišnji prosek manja za 12,7 procenata, saopštio je Republički zavod za statistiku.

Prema desezoniranim podacima, industrijska proizvodnja u januaru je u odnosu na decembar 2016. umanjena za 3,1 odsto, dok je taj pad u prerađivačkoj industriji iznosio 2,5 procenata.

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

dana

Tako to rade pobednici.

Dejan

Bitno je da BDP raste a sad što nam proizvodnja opada to je zbog toga što je bila smanjenja potražnja.

Milos

Ovakav sistem ima potpuno da ugusi domacu proizvodnju tj industriju.umjesto da drzava pomaze proizvodnju ona uzima od proizvodjaca a subvencionise parazitske firme. Subvencionise i poljoprivrednike u vojvodini koji i onako debelo zaradjuju u odnosu na ostale stanovnistvo u srbiji. Po jutru zaradjuju 500-800evra(ko sadi kukuruz,suncokret itd) i jos drzava uzme od obicnog radnika pa da njima 10000din po jutru.

special image