Nije svejedno gde koju namirnicu držite u frižideru, to verovatno već znate.

Većina mleko drži u vratima, jer je upakovano u staklenoj ili plastičnoj flaši, možda u kartonskoj ambalaži tog oblika, pa nam se vrata nekako čine najzgodnija za to.

Međutim, to je velika greška, kažu stručnjaci za hranu i objašnjavaju da su vrata najtopliji deo frižidera i zbog toga nisu pogodno mesto za čuvanje namirnica koje se lako mogu pokvariti.

I gde, onda, da držimo mleko?

Na nižim, ili srednjim policama, a ako je moguće sipajte mleko u staklenu flašu, jer je to jedini dobar način da mleko ostane sveže i zdravo.

Isto pravilo važi i za sirovo meso i ribu - ne stavljate ih u vrata, već na najniže police koje su najhladnije!

Vrata frižidera su dobro mesto samo za konzerviranu hranu, onu koja ima produžen rok trajanja.

Takođe, sirovu i kuvanu, termički obrađenu hranu, nemojte držiti na istim policama, već što dalje jednu od druge, u poklopljenim posudama.

I na kraju, najvažniji savet - perite svoj frižider makar jednom mesečno.

Pročitano:

Kako frižider nekim namirnicama menja ukus

Ove namirnice ne stavljaj u zamrzivač

Frižider za šminku?!