Nije svejedno gde koju namirnicu držite u frižideru, to verovatno već znate.
Većina mleko drži u vratima, jer je upakovano u staklenoj ili plastičnoj flaši, možda u kartonskoj ambalaži tog oblika, pa nam se vrata nekako čine najzgodnija za to.
Međutim, to je velika greška, kažu stručnjaci za hranu i objašnjavaju da su vrata najtopliji deo frižidera i zbog toga nisu pogodno mesto za čuvanje namirnica koje se lako mogu pokvariti.
I gde, onda, da držimo mleko?
Na nižim, ili srednjim policama, a ako je moguće sipajte mleko u staklenu flašu, jer je to jedini dobar način da mleko ostane sveže i zdravo.
Isto pravilo važi i za sirovo meso i ribu - ne stavljate ih u vrata, već na najniže police koje su najhladnije!
Vrata frižidera su dobro mesto samo za konzerviranu hranu, onu koja ima produžen rok trajanja.
Takođe, sirovu i kuvanu, termički obrađenu hranu, nemojte držiti na istim policama, već što dalje jednu od druge, u poklopljenim posudama.
I na kraju, najvažniji savet - perite svoj frižider makar jednom mesečno.
Pročitano:
Teodosić ovakav meč nije imao 14 godina! Navijači Partizana pamte kad je poslednji put imao nula asistencija!
"Obradović više ne računa na njega, Partizan traži drugog igrača": Otkriveno kakvo pojačanje žele crno-beli
Nemačka se priprema za rat sa Rusijom! Napravljen tajni plan, evo kako će postupiti u slučaju eksalacije sukoba
Uspavana Zvezda nije došla na derbi: Protiv Partizana ovakav nemaš šta da tražiš na terenu
Obradović izašao pred Grobare, pa čuo šta mu skandiraju: Podigao prst i tražio samo jedno, pogledajte