Naučite da svirate klavir uz ovu aplikaciju

Autor:

Teomirn je aplikacija za Microsoft HoloLens koja vas, kroz augmentovanu realnost, uči da svirate klavir.

Naučite da svirate klavir uz ovu aplikaciju Foto: Promo/Teomirn

Svi koji su učili da sviraju klavir znaju kakvo je to zadovoljstvo, ali takođe znaju koliko je teško naučiti pravilno. Potreban vam je učitelj, a to nije uvek jeftino a desi se i da bude prilično frustrirajuće. Sada ima i alternativa tome, u obliku aplikacije za augmentovanu realnost Microsoft-ovog HoloLens aparata po imenu Teomirn.

Manje mučnine i lakša kontrola virtuelne realnosti

Aplikacija funkcioniše u dva moda, gde se prvo sinhronizuje sa pravim klavirom, zatim izaberete koju muziku ćete svirati iz virtuelne biblioteke, pa u prvom modu se par virtuelnih ruku pojavi nad klavirom i savršeno odsvira muziku, što vi možete detaljno proučiti i kopirati. Drugi mod stvori virtuelne 3D klavirske dirke i ruke iznad vaših koje trebate pratiti dok sviraju, što vam je olakšano bojama koje se pojavljuju na dirkama koje trebate pritisnuti.

Izvor: UploadVR

Postoji i opcija da umesto samo ruku, HoloLens prikaže celog pijanistu, što može pomoći učenicima da vide kako treba da sede i kako ruke treba da su im postavljene. Sve se naravno može pauzirati, vraćati i možete se lako prebacivati iz moda u mod.

Unesite svoje stvari u virtuelnu realnost (VIDEO)

Aplikaciju razvija japanski tim naučnika, i još je u ranim fazama, ali pruža uvid u mogućnosti primene augmentovane realnosti u učenju, a ima i potencijala da postane odlična muzička platforma pod uslovom da joj se biblioteka muzike neprestano širi.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.Sve vesti