• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Naslednici "Top liste nadrealista" dolaze u Mikser

U Mikser house 10. marta predstava "Dani terorizma u Sarajevu".

Teatarska predstava "Dani terorizma u Sarajevu" nalazi se na redovnom repertoaru kultnog sarajevskog Kamernog teatra 55 i bila je jedna od najgledanijih predstava u 2016. godini. Do sada je van Sarajeva izvođena u sklopu tuzlanskog Kaleidoskop festivala pred prepunom salom.

A sada je na red došao i Beograd i to 10. marta sa početkom u 21h na sceni Mikser House-a.

U pitanju je teatarska forma proizašla iz radijske emisije i odlikuje se brzom smenom različitih igranih, pseudodokumentarnih, audiovizuelnih i muzičkih sadržaja. Njen konstantni cilj je da zabavi, a na sceni je predvođena sa dva komičara i glumcem, te se može reći da od poznatih formi ponajviše liči kabareu.

Predstava, koja traje nešto više od sat, bazirana je na nizu skečeva koji u idejnom smislu gradiraju i imaju vrhunac u songovima.

Direktor Kamernog teatra Emir Hadžihafizbegović izrazio je zadovoljstvo što se grupa Helem nejse uklopila u njihov heterogeni program od Ramba Amadeusa, preko Abdulaha Sidrana, do Mikija Manojlovića.

"Mi smo sa ovim mladim ljudima radili već na Festivalu Dani Jurislava Korenića. Sada se stvar administrativno zaokružila dobivši formu dugoročne saradnje. Njihova predstava se meni lično učinila zanimljivom, to su mladi i urbani ljudi koji se na ironičan i polugroteskan način bave našom svakodnevnicom, predrasudama, malograđanštinom, palanačkom svešću, političkom situacijom... Koliko god to ličilo na koncept 'Audicije' ili 'Top liste nadrealista', mislim da su oni svemu tome dali segment više, s obzirom na to da to rade na suptilan i pametan način".

Helem Nejse TV
Izvor: Helem Nejse TV


Tema terorizma

Skečevi u predstavi, pripadaju pomerenoj realnosti, komika je građena na jeziku, situaciji, obrtanju simbola, apsurdu, a struktura smjene skečeva formirana je po uzoru na "Monty Python". Tema terorizma, medijski mnogo problematiovaa, kako ističu, bila je najpodesnija za demonstraciju načina na koji Helem nejse transformirše poimanje stvarnosti, demistifikuje velike teze, devalvira jedne i naglašava neočekivane strane problema.

Promocija knjige Borisa Lalića

Ovom prilikom u Beograd dolazi i sarajevski pisac i izdavač Boris Lalić koji če predstaviti svoju poslednju knjigu "Čudo na Miljacki/Odabrane priče iz prisoja i osoja", zbirku kratkih priča koju je izdao skupa sa Markom Matolićem iz Orašja, a koja ukupno sadrži dvadeset i jednu kratku priču sa seoskim i gradskim motivima.

Satnica:

20h - promocija knjige Borisa Lalića "Čudo na Miljacki / Odabrane priče iz prisoja i osoja"
21h - predstava "Dani terorizma u Sarajevu"
Igraju: Stihomir Klepić, Čika Gagara, Edis Bilić; Režija: Irfan Avdić

Cena ulaznice iznosi 350 dinara, dok će na ulazu iznositi 500 dinara. Ulaznice se prodaju u Mikser House-u, kao i na prodajnim mestima Gigs Tixa.

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Delija

Pošaljite ih kod Kuste na Mokru goru !

dulja

@Delija Pa jes djetam

SERIJE