Arena uz hrvatskog skakača: "Beograd je vrh!"

Autor:

Perspektivni skakač s motkom ostavio odličan utisak na beogradsku publiku, kao i ona na njega: "Kleknuću i zahvaliću se svima".

Arena uz hrvatskog skakača: "Beograd je vrh!" Foto: MN Press

Osječanin će dugo pamtiti Beograd i zimu 2017.

Hrvatski skakač s motkom Ivan Horvat oborio je u februaru na Balkanskom prvenstvu u Areni rekord svoje zemlje, skokom od 5,76 metara, a u petak je na istom mestu nastupio i na Evropskom prvenstvu i takođe ostavio sjajan utisak.

Navijači u najvećoj hali u Srbiji bodrili su ga iz skoka u skok, a on je stao na granici od 5,75. Uprkos tome što nije osvojio medalju bio je više nego zadovoljan.

Upitan za utiske, Horvat je oduševljeno rekao:

"Vrh! Kao što sam izjavio pre minut i po, ovo su mi najbolje tri nedelje u sportskoj karijeri: 5,72, 5,76 i 7,75... Odlični rezultati su iza mene i presrećni smo. U ovo takmičenje smo ušli da vijamo tih magičnih 5,80 - koje zaista dugo želim. Nosim pozitivne utiske, ti pokušaji su bili zaista solidni, tako da ništa ne može da mi skine osmeh sa lica".

Na pitanje o podršci koju je dobio sa tribina zahvalio se i navijačima iz Hrvatske i svima koji su bili uz njega u Areni.

"Hvala ekipi iz Osijeka, svaki skok je bio za njih... Što se tiče podrške srpskih navijača, samo ću reći 'Strašno'! Od Serbia opena do Balkanskog prvenstva i Evropskog prvenstva bili su uz mene. Kleknuću i zahvaliću se svima. Genijalni su, atmosfera je ovde uvek najbolja i jedva čekam sledeću zimsku sezonu, da se opet vratim", naglasio je Horvat.

Sve vesti