Obama prisluškivao Trampa?

Predsednik SAD Donald Tramp insistira da Kongres istraži njegove navode o prisluškivanju koje je, kako tvrdi, sprovela administracija bivšeg predsednika Baraka Obame.

4
A- A A+

 Američki predsednik Donald Tramp pozvao je danas Kongres da, u okviru istrage o navodnoj umešanosti Rusije u izbore 2016, ispita da li je njegov prethodnik Barak Obama zloupotrebio predsednički položaj.

Portparol Bele kuće Šon Spajser je izjavio da su izveštaji o potencijalno politički motivisanim istragama pred izbore 2016. veoma zabrinjavajući.

"Predsednik traži da u okviru svoje istrage ruskih aktivnosti, kongresni obaveštajni komitet iskoristi svoje pravo i ustanovi da li su zloupotrebljene istražne moći izvršne vlasti u 2016", rekao je Spajser.

Tramp je u nekoliko objava na društvenoj mreži Tviter izneo navode, ali nije ponudio dokaze kako bi podržao svoje navode.

Do zahteva je došlo dan nakon što je Tramp, ne dajući nikakve dokaze ili objašnjenja, optužio Obamu da mu je tokom predizborne kampanje prisluškivao telefon, što je Obamin tim demantovao.

"Predsednik Obama nikada nije naredio nadzor nad bilo kojim američkim građaninom", rekao je Obamin portparol.

Spajser je izjavio da ni Bela kuća ni predsednik više neće kometarisati dok komiteti ne završe sa radom.

Trampov sekretar za štampu rekao je da bi istraga u mešanje Rusije u izbore, takođe, trebalo da zahvati i moguću zlouporebu položaja bivšeg predsednika Obame.

Top 10 mračnih tajni Donalda Trampa

Portparol bivšeg predsednika saopštio je da "predsednik Obama nikada nije naredio prismotru bilo kog građanina SAD".

Za i protiv Trampa - radile palice, noževi (VIDEO)

Povezano

Sve vesti