• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vodimo vas na predstavu!

Izvor mondo.rs

Mikser teatar najavljuje predstavu "Dani terorizma u Sarajevu", a mi vam poklanjamo karte!

Teatarska predstava "Dani terorizma u Sarajevu" nalazi se na redovnom repertoaru kultnog sarajevskog Kamernog teatra 55 i bila je jedna od najgledanijih predstava u 2016. godini. Do sada je van Sarajeva izvodena u sklopu tuzlanskog Kaleidoskop festivala pred prepunom salom. A sada je na red došao i Beograd i to 10. marta sa pocetkom u 21h na sceni Mikser House-a!

Ako želite da osvojite karte, pošaljite nam privatnu poruku sa svojim imenom i prezimenom na stranici MONDO Magazin! Dobitnike cemo u sredu popodne obavestiti o nacinu preuzimanja nagrada.

U pitanju je teatarska forma proizašla iz radijske emisije i odlikuje se brzom smenom razlicitih igranih, pseudodokumentarnih, audiovizuelnih i muzickih sadržaja. Njen konstantni cilj je da zabavi, a na sceni je predvodena sa dva komicara i glumcem, te se može reci da od poznatih formi ponajviše lici kabareu. Predstava, koja traje nešto više od sat, bazirana je na nizu skeceva koji u idejnom smislu gradiraju i imaju vrhunac u songovima.

Direktor Kamernog teatra Emir Hadžihafizbegovic izrazio je zadovoljstvo što se grupa Helem nejse uklopila u njihov heterogeni program od Ramba Amadeusa, preko Abdulaha Sidrana, do Mikija Manojlovica.

"Mi smo sa ovim mladim ljudima radili vec na Festivalu Dani Jurislava Korenica. Sada se stvar administrativno zaokružila dobivši formu jedne dugorocne saradnje. Njihova predstava se meni licno ucinila zanimljivom, to su mladi i urbani ljudi koji na jedan ironizirajuci i polugroteskan nacin tematiziraju našu svakodnevnicu, naše predrasude, malogradanštinu, palanacku svijest, politicku situaciju. Koliko god to licilo na koncept "Audicije" ili "Top liste nadrealista", mislim da su oni svemu tome dali još jedan segment više, s obzirom na to da to rade na jedan suptilan i pametan nacin. Oni komuniciraju sa publikom putem demistifikacije tabuiziranih tema, to je scenski narativni iskaz koji nam je nedostajao još od atrofije New primitivesa i "Audicije", a cini mi se da su oni luconoše scenskog iskaza koji ce naici na dobar prijem. "

Helem nejse
Izvor: YouTube

Tema terorizma

Skecevi u predstavi, pripadaju pomerenoj realnosti, komika je gradena na jeziku, situaciji, obrtanju simbola, apsurdu, a struktura smjene skeceva formirana je po uzoru na "Monty Python". U muzickim izvedbama se otvara prostor za direktniji plasman znacenja i one funkcionišu kao songovi koji poentiraju znacenja otvorena u skecevima. Tema terorizma, medijski mnogo problematizirana, kako isticu, bila je najpodesnija za demonstraciju nacina na koji Helem nejse transformira poimanje stvarnosti, demistifikuje velike teze, devalvira jedne i naglašava neocekivane strane problema.

Promocija knjige Borisa Lalica

Ovom prilikom u Beograd dolazi i sarajevski pisac i izdavac Boris Lalic koji ce predstaviti svoju poslednju knjigu "Cudo na Miljacki / Odabrane price iz prisoja i osoja", zbirku kratkih prica koju je izdao skupa sa Markom Matolicem iz Orašja, a koja ukupno sadrži dvadeset i jednu kratku pricu sa seoskim i gradskim motivima.Mešajuci govor klasicne književnosti, koju ljubi srcem svim, te ulicni govor Sarajeva, koji mu je prvi jezik, Lalic stvara svoju književnost malogradanskog irealizma i seksne fantastike, a sa ciljem principijelno istinitog prikazivanja savremenog bosanskohercegovackog društva.

Cena ulaznice iznosi 350 dinara, dok ce na ulazu iznositi 500 dinara. Ulaznice se prodaju u Mikser House-u, kao i na prodajnim mestima Gigs Tixa.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE