Vučić: Ponosan sam na fabriku "Jela Jagodina"

Autor:

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da je veoma ponosan na poslovanje fabrike nameštaja "Jela Jagodina" i poručio da će država pomoći pri zapošljavanju novih 60 radnika.

51
A- A A+

"Ova kompanija je investirala 3,5 miliona evra, uvezli su povoljan kredit od banke, a naročito mi je drago što je kompanija porodična i što je rast proizvodnje i prodaje dvocifen i na godišnjem nivou iznosi 17, 18 odsto, što im je omogućilo da investiraju", rekao je Vučić.

Kako je rekao, fabrika je dokaz da i naši ljudi mogu uspešno da posluju na tržištu, ali i naznačio da je stoga važno gajiti politiku pomirenja i stabilnosti u regionu jer to ljudima koji se bave preduzetništvom omogućava da neometano posluju.

Vučić je rekao da država toj porodičnoj firmi do sada nije pomagala, ali da će sada imati razloga da pomogne i zapošljavanje novih 60 radnika i nove investicije, te da će to uraditi sa zadovoljstvom.

"Mi ćemo malo što možemo kao država da pomognemo i to pokazuje da i naši investitori mogu da postignu odlične rezultete. Zato je važno da se ponašamo tržišno, vredno i marljivo radimo koliko možemo", rekao je Vučić.

On je istakao da ta firma treba da zauzima značajan deo ne samo srpskog, već i tržišta u regionu, te da je zato potrebna stabilnost i saradnja u regionu.

"To ovi ljudi, koji rade i žive od toga, mogu da razumeju", naglasio je premijer.

Vlasnik fabrike Miroljub Radovanović rekao je da rast privrede u Srbiji poslednje tri godine doprinosi i uspešnosti poslovanja.

"Zahvaljujem na podršci i siguran sam da će ova kompanija biti sve veća i bolja i da ćemo stvarati bolje prilike za mlade naraštaje", rekao je Radovanović.

Vučić je obišao fabriku poznatog jagodinskog proizvođača nameštaja "Jela Jagodina" i novi proizvodni pogon površine 10.000 kvadratnih metara.

Njega je u fabrici dočekalo rukovodstvo kompanije, kao i lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.
"Jela Jagodina" je privatna porodična kompanija sa više od 180 zaposlenih, a počela je kao zanatska radionica 1991.

Serijska proizvodnja dečjih soba, koja je postala najpoznatiji proizvod kompanije, počela je 1998, a danas "Jela Jagodina" posluje na tržištu 14 zemalja, uključujući ceo region, kao i Rusiju, Kazahstan, Nemačku, Austriju, Češku, Grčku i Bugarsku.

Fabrika obuhvata površinu od 9.000 kvadratnih metara, a početkom ove godine završeno je dodatnih 10.000 kvadratnih metara proizvodnog pogona.

Sve vesti