Vodimo vas na predstavu!

Autor:

MONDO nagrađuje dva najbrža čitaoca kartama za predstavu "Žudnja" večeras, 9. marta na intimnoj galeriji KC Grada od 19h.

0
A- A A+

Ukoliko želite da osvojte karte potrebno je da nam pošaljete ime, prezime i naznaku "Žudnja" na adresu nagrade@mondo.rs.

Nagrađeni će o načinu preuzimanja karata biti obavešteni putem mejla.

"Žudnja", najemotivnija predstava Reflektor teatra, izvešće se večeras, 9. marta na intimnoj galeriji KC Grada od 19.00h, a posetioci će dobiti i poklon knjige koje su organizatori pripremili. Jer 08. mart traje duže, ove godine.

Sadržaj predstave "Žudnja" nastao je dekomponovanjem i ponovnim komponovanjem osnovnog teksta, dok autori predstave stoje pred vama i sa vama dele svoje sadržaje: poetske, ispovedne i lične, referušući se na komad" Žudnja", ali i na druge Sarine drame i njenu biografiju.

Sara Kejn, savremena engleska dramaturškinja, preminula je nakon dva uzastopna pokušaja samoubistva, sa samo 28 godina. Njene drame su svedočanstvo o duhovnoj praznini čoveka, o tragediji empatije u kapitalističkom svetu i izmenjenim vrednostima koje nam sistem nalaže.

Za 28 godina života napisala je pet drama zbog kojih su je isprva osporavali i vređali, da bi je kasnije svrstali među najvažnije autore s kraja 20. veka.

Ove godine 08. i 09. marta imaćete priliku da pogledate predstavu o ljubavi, a i da dobijete sjajnu knjigu. Prvih 25 osoba koje pozovu i rezervišu karte za 8. i 9. mart dobijaju knjigu. Zahvaljujući saradnji sa Institutom za psihologiju i andragogiju, Centrom za ženske studije i studije roda, Rekonstrukcijom Ženski fond i Projektom FEMIX, gledaoci će imati mogućnost da dobiju knjigu koja će ih poučiti o temama koje obrađujemo u našim predstavama. Simboličan poklon za osobe koje Međunarodni dan žena obeležavaju u teatru.


Tagovi:
Sve vesti