Držite odstojanje - magla i vlažni kolovozi

Autor:

Širom Srbije danas je pretežno oblačno vreme sa temperaturama koje su nešto niže u odnosu na prethodni period, a na putevima preko planinskih prevoja, pored reka ili kanala niska oblačnost, ponegde i slaba magla usporavaju vožnju.

0
A- A A+

  Kiša koja je najavljena u zapadnim i jugozapadnim karajevima usloviće mokre i klizave kolovoze, zato je neophodno prilagoditi brzinu kretanja uslovima na putu i držati što veće odstojanja između vozila.

U višim planinskim predelima doći će do formiranja novog snežnog pokrivača, pa iz AMS S upozoravaju vozače da na put ne kreću bez obavezne zimske opreme.

Još jednu opasnost predstavljaju i deonice koje prolaze duž nestabilnih kamenih kosina i useka zbog česte pojave odrona, a koji u velikoj meri smanjuju bezbednu i sigurnu vožnju.

Na autoputevima je saobraćaj umerenog inteziteta, a na naplatnim rampama se ne čeka duže od par minuta za naplatu putarine.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije RS na graničnim prelazima, na putničkim terminalima, trenutno, nema dužih zadržavanja od 20 minuta.

Teretna vozila se na graničnom prelazu Batrovci na izlazu iz zemlje zadržavaju oko 60 minuta.

Izvor: YouTube

Sve vesti