Da li ustupate mesto trudnicama? (ANKETA)

Autor:

Trudnica dodelila trofej prvom muškarcu koji joj je ustupio mesto u gradskom prevozu!

67
A- A A+

Opšte je poznato da bi trudnicama, ljudima sa sitnom decom i starcima trebalo ustupati mesto u javnom prevozu, ali to se ne dešava baš svaki put.

Često se svi prave da ne primećuju nekog ko jedva stoji pored njih, skoncentrisano skrolujući po telefonu ili tvrdoglavo gledajući kroz prozor.

To se ne dešava samo kod nas, ljudi su svuda postali samoživi, a to potvrđuje i primer Ivon Lin, trudnice koja je morala da sačeka bukvalno deveti mesec, da bi doživela da joj muškarac ustupi mesto u prevozu.

Ova tridesetosmogodišnja dizajnerka za DNAinfo je ispričala da su joj mesto ustupale uglavnom žene, tako da je odlučila da napravi nešto posebno za muškarca koji prvi pokaže svoju nežiju (i pristojniju) stranu i pusti je da sedne.

Napravila je mali "trofej" i nosila ga u tašni, a džentlmen koji ga je zaslužio pojavio se kad je već uveliko ušla u deveti mesec.

Na statuici "superheroja" je pločica na kojoj piše "Prvo mesto u kategoriji Pristojan momak. Prvi muškarac koji je trudnici ustupio mesto"

Ivon kaže da se usred špica vraćala kući s posla, i da je stajala pored muškarca koji je sedeo i igrao igricu na telefonu. Podigao je pogled i umesto da, kao što su uradili toliki pre njega, odluči da se pravi da ništa nije primetio, ustao je istog trenutka i ponudio joj mesto.

Ivon mu je istog trenutka uručila trofej, a kad su malo popričali, ispostavilo se da je ljubazni sugrađanin i sam otac dvoje dece, prenosi britanski "Metro".


Sve vesti