Hrvatski pevači u Srbiji zbog love i narodnjaka!

Autor:

O činjenici da hrvatski pevači češće nastupaju u Srbiji, Crnoj Gori i BiH nego "kod kuće", pomamom za narodnjacima i neverovatnoj cifri ponuđenoj Oliveru Dragojeviću da nastupi na Marakani!

13
A- A A+

Internet portal Dnevnik.hr, objavio je tekst o trendu "domaćih estradnjaka koji poslednjih godina sve više nastupa imaju po zemljama bivše Jugoslavije".

Poznati ondašnji estradni menadžeri otkrivaju da je to zbog toga što se "tamo", tačnije u Srbiji i Crnoj Gori, lakše zarađuje veliki novac.

Hrvatski mediji zgroženi srpskim narodnjacima!

"Severina, Toni Cetinski i Petar Grašo tamo dobijaju između deset i 20.000 evra po nastupu", rekao je splitski menadžer Ivan Bubalo Dnevniku.hr. "Izvan granice odlaze prvenstveno jer su traženi i dobro plaćeni, pa na taj način smanjuju broj nastupa po Hrvatskoj kako publici ne bi dosadili", kaže menadžer Zoran Škugor.

On dodaje da razlog zbog kojeg domaće zvezde sve manje nastupaju u svojoj zemlji leži i u trendu srpskih narodnjaka koji je zavladao poslednjih godina.

"Time se stvorila situacija da je hrvatskim izvođačima pop i rok muzike bolje da nastupaju po novonastalim državama nego sede besposleni". Ipak, onda kada odu preko granice, "na sebe preuzimaju rizik od bojkota domaće publike".

"Naravno da nastupi po Srbiji imaju uticaja na njihovu potražnju u Hrvatskoj, ali ne u toj meri da ne bi punili dvorane ako imaju hitove", kaže Ivan Bubalo i za primer daje Prljavo kazalište: "Nekoliko puta su nastupali u Srbiji, a kod nas drže rekord po broju prodatih ulaznica u splitskoj areni".

Kako je sve počelo?

Portal piše da "iako se mnogima čini da tek poslednjih godina naše zvezde odlaze u zemlje ExYu, taj trend traje već dve decenije".

"Sve je počelo gostovanjem Doris Dragović u Crnoj Gori. Iako su je naši mediji dočekali na nož, Doris je svojim nastupima otvorila put svim kasnijim dolascima naših izvođača u Crnu Goru i Srbiju", kaže Škugor.

"Ona je zbog toga ostala bez titule 'kraljice Torcide', sjajna karijera je posrnula zbog jednog nastupa, a Doris se nikada nije vratila na staru slavu koju je imala pre toga. Mislim da je Doris time doživela veliku nepravdu. Njen primer je sledio i Magazin, koji je dugo vremena tamo fenomenalno prolazio".

"Oliver ne posustaje"

"Uprkos svemu još uvek postoje i oni koji drže do svoje reči kao što su Oliver Dragojević i Mišo Kovač", piše Dnevnik.hr.

"Bilo mi je ponuđeno 50.000 evra da dovedem Olivera u Beograd za solo koncert na Marakani. Normalno da ga nisam ni nazvao, jer sam bio siguran da će odbiti ponudu", rekao je Škugor.

"Divim mu se jer je jedini razlog zbog kojeg tamo ne ide reč koju je dao. Svaka mu čast", dodaje menadžer Ivan Bubalo.

Povezano

Sve vesti