Dva dana na aerodromu, ali nema veze: Idemo dalje!

Autor:

Nemanja Majdov ne dozvoljava da ga demorališe blamaža Džudo saveza Srbije i objašnjava ko je kriv za propust sa azerbejdžanskom vizom.

15
A- A A+
majdov Foto: MN Press

Jedan od najboljih mladih sportista Srbije, džudista Nemanja Majdov, propustio je priliku da na Grend slemu u Bakuu dobrim rezultatom poboljša svoj plasman u prvoj seniorskoj sezoni.

Najmlađi prvak države dva dana je bio zarobljen na aerodromu u Azerbejdžanu, pošto mu Džudo savez Srbije nije obezbedio vizu, koja je od 1. januara ove godine potrebna za ulazak u tu zemlju.

U razgovoru za MONDO, 20-godišnji Majdov kaže da je na vreme upozorio generalnog sekretara Lidiju Popović, ali da je ona njemu i njegovom ocu, koji je zajedno sa njim krenuo na ovaj, ispostavilo se uzaludni put, odgovorila da joj se "ne mešaju u posao".

"Takmičenje je bilo 10. marta, a ja sam joj 21. februara poslao mejl u kojem sam zamolio da Džudo savez Srbije obezbedi azerbejdžanske vize za oca i mene. Znam da je to starija gospođa i da nije vešta sa kompjuterima, pa ju je naknadno zvao moj tata, ali mu je rekla da zna šta je potrebno i da joj se ne meša u posao", ispričao nam je Nemanja.

Na isti problem naišli su i drugi reprezentativci Srbije, ali je epilog bio drugačiji. Aleksandar Kukolj je odlučio da uopšte ne kreće na put, dok je jedna grupa, ipak uspela da stigne do takmičenja.

"Prva grupa, dve devojke i dva muškarca, takođe su bili zadržani na aerodromu, ali su im posle 17 sati obezbedili vize i pustili ih da uđu u Baku. Osvojili su drugo mesto, a sigurno bi bili i bolji da nisu morali noć da provedu na aerodromskim klupama... Meni je avion bio sutradan i kada su mi javili da će moći da se takmiče, odlučio sam da krenem na put. Nadao sam se da ću i ja nekako dobiti vizu, ali umesto toga, proveo sam dva dana zarobljen na aerodromu, konstantno okružen policijom".

Opisao nam je Nemanja i kako je izgledalo to neprijatno iskustvo.

"Osećao sam se kao kriminalac, jer me je svuda pratila policija. Valjda su se bojali da ne pobegnem... Problem je bio što ne znaju engleski, pa nismo mogli da se sporazumemo. Toliko smo dugo bili tamo, verovatno je i njima bilo žao, pa su nam kupovali čokolade i sendviče kada smo pojeli ono što smo imali kod sebe".

Mladi sportista kaže da zbog svega što se dogodilo nije ljut na Savez i da će nastaviti istim motivom da predstavlja svoju zemlju, ali ne želi da bude predstavljen u javnosti kao neko ko je kriv za ovaj propust.

"Predsednik Saveza Todorov je stvarno pokušao da pomogne da se problem reši, ljudi iz mog kluba - Crvene zvezde - su zvali našu ambasadu, a aktivirao se i ministar sporta, Vanja Udovičić, posle čega smo i uspeli da se ukrcamo u avion za povratak. Smetaju mi priče da sam odbio prvi avion za Beograd, da nisam imao šta da jedem ili da sam 'prozivao' nekoga. To nije tačno! Ja sam o problemu koji je zadesio mene i mog oca pisao na Twitteru namerno na engleskom jeziku, jer sam se nadao da bi neko od organizatora turnira mogao da reaguje. Najviše mi je žao što sam propustio šansu da napravim dobar rezultat i napredujem na seniorskoj sceni ali, treniram džudo od svoje šeste godine i navikao sam na svašta... Nema veze, idemo dalje", energično je poručio Nemanja za naš portal, ne želeći da ga ova neprijatna situacija poremeti i spreči da nastavi sa dobrim rezultatima.

Tagovi:
Sve vesti