Saveti za savršenu fotku vaših mališana

Autor:

Svi roditelji žele savršenu fotografiju svog deteta (ili dece) jer će im to ostati lepa uspomena na dane detinjstva jednom kada mališani odrastu. Evo kako da napravite dobru fotku.

0
A- A A+

En Gedes je fotograf iz Australije i bavi se uglavnom fotografisanjem dece. Pročitajte njene savete namenjene roditeljima koji žele da naprave dobru fotku svojih mališana.

"Uvek svima savetujem samo jedno: neka bude jednostavno. Možete da imate najbolje zamisli i da sve sve savršeno pripremili, ali ništa od toga nije važno dok nema bebe na fotografiji. Veoma je važno da ne zaboravite da je to maleno ljudsko biće, a mnogi to zaboravljaju", kaže Gedes.

"Neka ništa ne bude pretrpano. Ne oblačite ih u odeću za 'specijalne prilike'. Ako imate dvogodišnjaka koji ne želi da obuje čarape u istoj boji, pustite ih da budu svoji i da izraze svoj karakter. Detinjstvo brzo prolazi, fotografišite ih koliko god često možete", savetuje ona.

Fotograf savetuje da pozadina na kojoj ćete fotografisati dete bude jednostavno i kaže da ne uključujete blic jer će to pokvariti atmosferu.

"Ako ih slikate napolju, idealno svetlo je rano ujutru ili popodne. I ne zaboravite da se spustite na njihovu visinu jer je to način na koji deca vide svet".

Ona savetuje i da što je češće moguće vi budete na fotografiji sa svojim mališanom.

"Često mi roditelji kažu da nisu na fotografiji jer oni fotografišu, ali i da ne žele jer nisu fotogenični. Imajte na umu da će vašoj deci jednog dana biti drago da vide vašu zajedničku fotografiju i kako ste izgledali kada ste bili mlađi", završava Gedes.

Sve vesti