VREMEPLOV: Obucite se kao "Veliki Getsbi"

Autor:

Veliki gradski maskenbal "Noć prohibicije uz Belgrade Dixieland Orchestra" biće održan u Mikser House u subotu, 18. marta od 21 sat.

0
A- A A+

Vratite se u vreme 20-ih i 30-ih godina prošlog veka!

U beogradskom Mikser House će u subotu, 18. marta biti održan jedinstveni scensko-muzički spektakl, kada će taj prostor biti "vraćen" gotovo stoleće unazad, u vreme kabarea, flapper devojaka (odvažne, ispred svog vremena, spremne da zapale cigaretu, naruče piće, plešu uz čarlston u haljinama sa resama...), svinga i diksilenda!

Pripremite maske, izvucite haljine i odela iz ormara svojih (pra)baka i (pra)deka, našminkajte se u stilu Lajze Mineli i spremite se da se zabavljate kao "Veliki Getsbi".

PROHIBICIJA (značenje)

Prohibicija u SAD (1920-1933) je bila u kojem je Ustav SAD zabranjivao proizvodnju, transport i prodaju alkoholnih pića. Prodaja, proizvodnja ili transport alkohola (uključujući uvoz i izvoz) namenjenog proizvodnji alkoholnih pića je bila zabranjena Osamnaestim amandmanom Ustava SAD. Mada konzumiranje i posedovanje alkohola nisu bili zabranjeni Ustavom, njih je zabranjivao Volstedov akt.

Za muziku će biti zadužen Belgrade Dixieland Orchestra, jedini muzički sastav na Balkanu koji se isključivo bavi diksilend žanrom. Orkestar sastavljen od osam članova je osnovan 2001. godine, a od tada je stekao značajnu evropsku reputaciju, izdao je 5 CD izdanja i održao više od 500 koncerata.

Kako bi vraćanje kroz vreme bilo potpuno autentično, samo kostimiranim posetiocima će biti dozvoljen ulaz na "Noć prohibicije", a za najkreativnije i najoriginalnije kostime pripremljene su i specijalne nagrade.

Ulaznice su dostupne u pretprodaji po ceni od 600 dinara, na prodajnim mestima Gigs Tix-a, dok će na ulazu biti 800 dinara.

POKLON SPOT

Izvor: YouTube

Sve vesti