Sve što vas zanima o nastavcima "Avatara"

Autor:

Kada ćemo se vratiti na Pandoru i ko se vraća od stare ekipe u naredna ČETIRI filma?

2
A- A A+

Film "Avatar" snimljen je još 2008. kada se upisao u istoriju kao jedan od najuspešnijih filmova svih vremena - "čedo" Džejmsa Kamerona na blagajnama je zaradilo više od dve milijarde dolara. Međutim, otada Kameron najavljuje nastavke, ali nijedan još nije ugledao mrak bioskopske sale.

"Znam da su fanovi nestrpljivi, ali moraju da shvate da ja trenutno nisam fokusiran na 'nastavak filma'. Fokusiran sam na drugi, treći, četvrti i peti deo podjednako," rekao je ranije Kameron za "Dejli bist".

On je dodao i da snimanje najverovatnije počinje u avgustu, i da će biti "veoma gust raspored" pošto će nastavci filma biti snimani paralelno.

Film je trebalo da izađe "davnog" decembra 2014, ali je izvesno da neće izaći do kraja ove godine, ukoliko će snimanje početi tek u avgustu. "Didžital spaj" nagoveštava da "Avatar 2" izlazi u decembru 2018, mada to još uvek nije zvanično potvrđeno.

"Za mene je važno ne kada će izaći prvi planirani, nego koja će biti dinamika izlaska sva četiri. Dakle, ako jedan objavimo u decembru, moramo da budemo u poziciji sa koje možemo da garantujemo da će ostali izlaziti na po godinu dana u decembru," rekao je on.

Glavne zvezde "Avatara2 pod ugovorom su još od 2008, što znači da će Sem Vortington, Zoi Saldana, Sigurni Viver i Stiven Leng definitivno reprizirati svoje uloge. Interesantno je da su Viverova i Leng poginuli u prvom filmu, pa će igrati potpuno nove likove!

Kameron je otkrio da će se drugi deo baviti "pitanjima zatočeništva i porodice", ne odajući mnogo detalja. Sali je sada poglavica, Nejtiri je visoka sveštenica, ali će se događaji zapravo baviti njihovom decom. Osim džungli Pandore, radnja će nas odvesti i u predele pod vodom i unutar vulkana, za koje je reditelj obećao da će publiku naterati da se "uka*i sa otvorenim ustima".

Samo još da zakaže premijeru…

Tagovi:
Sve vesti