Najbolji domaći film stiže u bioskope!

Autor:

Film Bojana Vuletića, koji je pokupio odlične kritike i proglašen je najboljim na FEST-u, stiže u bioskope!

1
A- A A+

Nakon svetske premijere na Berlinskom festivalu i beogradske premijere na jubilarnom 45. Festu, a sad povodom bioskopske distribucije, biće organizovana i premijera u Novom Sadu i to 16. marta u bioskopu Arena Cineplex sa početkom u 20.30h. Karte su već u prodaji, a premijeri će prisustvovati glavni glumci Mirjana Karanović, Jovana Gavrilović, Danica Nedeljković, Mira Banjac, Boris Isaković, producent Nenad Dukić, direktorka fotografije Jelena Stanković i reditelj filma Bojan Vuletić.

"Rekvijem za gospođu J." je fim rađen u srpsko-bugarsko-makedonsko-rusko-francuskoj koprodukciji, i prati skromnu sredovečnu ženu i bivšu administrativnu službenicu koja na godišnjicu smrti svog muža planira da se ubije. Iako je to za 5 dana, gospođa J. je odlučila da završi sve svoje privatne i administrativne poslove da bi se ubila onako kako želi i ostavila svoju porodicu obezbeđenu. Ali da bi sve to započela potrebna joj je samo jedna overena potvrda – uverenje o radnom stažu za poslednjih 10 godina. U zemlji koja upravo prolazi kroz tranziciju i sveobuhvatnu reformu administracije, to će biti jako komplikovano. Jer živeti u tranziciji je komplikovano. Umreti je još komplikovanije.

Film dobitnik je četiri nagrade FESTA u selekciji "Srpski film" - za najbolji film, scenario, režiju i najbolju žensku ulogu i Politikine nagrade "Milutin Čolić". Za ovaj film Vuletić je počeo da piše scenario pre pet godina, a jedna od inspiracija za priču bila je majka njegove poznanice koja je bila sličnog karaktera kao gospođa J.

Film posvećen svim izgubljenim dušama tranzicije koje vide svetlo na kraju tunela u bioskope širom Srbije stiže 16. marta.

Izvor: YouTube

Tagovi:
Sve vesti