(Alfa) Romeo i Julija!

Autor:

"Moja žena Adrijana više zna o tome", rekao je srpski automobilista, koji je prešao u novu ekipu. Supruga Adrijana "sredila" mu je Alfa Romeo.

(Alfa) Romeo i Julija! Foto: MN Press

Dušan Borković i u nastupajućoj sezoni voziće TCR seriju, ali u drugom timu, u kojem će mu klupski kolega biti Gruzijac David Kadžaja, za koga kaže da su odlični drugari.

"Moja žena Adrijana više zna o tome. Ona je vodila pregovore i pitala me je da li želim da vozim sa Kadžajom. Kad sam čuo da je o njemu reč, odmah sam pristao, jer smo u sjajnjim odnosima. Uz to, gruzijski tim je ambiciozan, ima podršku gruzijskih vlasti i MUP-a", kaže Borković.

Prva trka u sezoni biće baš u Gruziji, što znači spektakl.

Još jedna novina je da će voziti alfa romeo, što ga, u početku baš i nije obradovalo, ali...

"Video sam to kao novi izazov u karijeri. Ne mogu da obećam šampionsku sezonu, ali znate mene... uvek se borim. Cilj mi je da dovedem Alfu do podijuma. Ne mogu da obećam da će tako biti, ali daću 100%. Težak zadatak je pred nama, ali ne bih pristao na sve ovo da ne vidim potencijal", poruka je srpskog automobiliste.

Postoji problem oko automobila Borkovića - maksimalna težina je 80 kilograma, a srpski automobilista sada ima 105 kilograma. Veruje da će mu automobil biti prilagođen od treće trke u sezoni.

"Valjda će da mi naprave nešto, da uklone nešto sa vozila", našalio se Borković, da bi neko u sali dobacio:

"Točkove!"

To je izazvalo smeh.

Ime novog Borkovićevog tima još nije zvanično objavljeno, ali bi trebalo da bude GE Force.

TCR sezona startuje 2. aprila u Gruziji na stazi Rustavi i imaće 10 trkačkih vikenda i 20 trka.

Finiš sezone je 26. novembra u Abu Dabiju, na trkačkom vikendu koji se vozi paralelno sa Formulom 1.

"Pola staza mi je poznato od ranije, a sa drugom polovinom ću da se susretnem prvi put na samim trkama. Ja ću kao i uvek, i u ovoj sezoni dati sve od sebe, ali faktor sreće je u automobilizmu važniji nego u većini drugih sportova. Možete biti sjajan vozač, imati odličan tim i automobil, ali na dan trka mnogo kockica mora da se posloži da bi pravi kvalitet zasijao. Ja ću kao i uvek ponosno nositi boje Srbije i predstavljati nas u svetu zajedno sa sponzorima, bez kojih moja karijera ne bi bila moguća", dodao je Borković.

Sve vesti