ODVALJIVANJE!

Autor:

Srbija deklasirala Nemačku u Zrenjaninu, u meču 5. kola evropskih kvalifikacija Svetske lige. "Delfini" na završnom turniru.

Bez Filipa Filipovića (povreda ruke) i Stefana Mitrovića ("otpao" pred početak utakmice), vaterpolisti Srbije su Zrenjanincima priredili pravu reviju golova i lepih poteza.

Srbija - Nemačka20:3 (5:1, 5:0, 7:1, 3:1) u 5. kolu grupne faze Svetske lige.

Od početka meča, srpski vaterpolisti su maksimalno shvatili sve zadatke, a kad je tako onda ni mnogo, mnogo jače reprezentacije nemaju šta da traže protiv "delfina".

Teško je nabrojati sve strelce, a kamoli kako su postizani golovi, jer je gotovo svaki napad Srbije bio gol. Ipak, da izdvojimo spektakularan pogodak Nemanje Ubovića šraubom, u prvom poluvremenu.

A odbrana kao sat - uostalom, dovoljno je reći da su Nemci za 20 minuta igre (prva, druga i više od polovine treće četvrtine) dali samo dva gola!

Srbija je povela 1:0, da bi Štam izjednačio i od tog trenutka čak 14 golova "delfina" i nijedan protivnika. Do dva minuta pred kraj treće četvrtine kada je Kesler dao drugi gol za Nemačku.

U listu strelaca se upisao i najmlađi u bazenu - Đorđe Lazić.

Na kraju, najefikasniji su sa po tri pogotka bili Duško Pijetlović i Andrija Prlainović, a osim dvojice golmana, mrežu večeras nije zatresao samo Sava Ranđelović.Srpskim vaterpolistima ostao je još duel sa Slovačkom 11. aprila, a onda napad na peti uzastopni trofej u Svetskoj ligi, na završnom turniru u Rusiji od 20. do 25. juna.

Posle pet kola, Srbija je vodeći tim grupe A sa maksimalnim učinkom (jedini koji su to uradili u ovom ciklusu Svetske lige), dok su Nemci poslednji sa skorom od dve pobede posle produžetka i tri poraza.

Sve vesti