Da li vam se ovo dešava u PMS-u?

Autor:

Ako vam se dešava, znajte da je to savršeno normalno…

5
A- A A+

Mnogim damama se naduje stomak kada su u PMS-u, a jedna devojka je podelila brutalno iskrenu fotku kako bi pokazala kakav uticaj ciklus može da ima na telu.

Malin Olofson želela je sa drugim devojkama da podeli svoje iskustvo, pa je na Instagram postavila fotografiju na kojoj joj je stomak neverovatno naduven. Njena želja je da pokaže devojakama da je to normalno.

Nadutost je poznata "nuspojava" menstruacije, a kod nekih žena je izraženija nego kod drugih. Olofsonova se nada da će njena pozitivna poruka pomoći damama da se ne stide svog tela tokom "onih dana".

"Veoma je teško da ne osećaš potrebu da sakriješ i uvučeš svoj stomak. Ali, prestala sam to da radim. Odlučila sam da je disanje mnogo važnije od toga šta bi ljudi mogli da pomisle. Odlučila sam da ne dozvolim da reakcija mog tela na hormonske promene bude aspekt koji će da utiče na moje već nestabilno mentalno stanje. Zato što, kada sam u PMS-u, imam osećaj kao da umirem. Odlučila sam da volim svoje telo bez obzira na to kako se osećam. Ne krivite svoje telo za to kako se osećate. To nikada nije krivica vašeg tela. To nikada nema veze sa tim kako vaše telo izgleda. Da, vaše telo možda prolazi kroz neprijatan period hormonskih promena, pa umesto da pogoršate stanje stideći se toga, pokušajte da uradite suprotno. Shvatite da je to period kada je potrebno da vodite više računa o sebi i da više volite sebe. Shvatite da ne morate da osećate stid i da se krijete. Savršeni ste i vaše telo samo radi svoj posao", napisala je Malin.

A post shared by MALIN (@malinxolofsson) on

Ova devojka se inače 15 godina borila sa anoreksijom, a sada je bilderka i trudi se da promoviše pozitivan stav o telu.

Otkako je postavila ovu fotku na Instagram, mnoge devojke su joj zahvaljivale što im je pomogla da shvate da je to normalno i da se i druge dame tako osećaju.

Sve vesti