Ako planirate na Kopaonik... (VIDEO)

Autor:

Ima snega!

4
A- A A+

Zima je na izmaku, ali to ne znači i da je ski sezona završena.

Sudeći prema poslednjim snimcima sa Kopaonika do kraja aprila bi, bar na Kopaoniku, moglo da se uživa u ski sportovima.

Za razliku od prethodnog dela ski sezone, koja je bila izuzetno hladna ,ali oskudna padavima, mart je sve to nadoknadio u oba smera.  

U prethodnih sedam dana palo je gotovo 40 centimetara novog snežnog pokrivača, a hladni vetrovi sa severa vratili su temperaturu ispod nule, što je značajno poboljšalo kvalitet skijanja u četvrtom mesecu ove skijaške sezone, navodi Infokop.

Trenutno je na skijaškim stazama na Kopaoniku od 10 do 35 cm, a van staza je 63 cm snega. U funkciji je 24/25 instalacija (96%), 26/38 staza (68,4%) i 23/30 ski puteva (76,7%).

U narednom periodu očekuje se takođe promenljivo vreme koje je i normalno za ovaj deo godine.

PROGNOZA VREMENA ZA NAREDNE DANE


U petak nakon hladnog jutra sa mrazom, u toku dana biće sunčano i kristalno vedro. Temperatura u blagom porastu, pa će maksimum biti par stepeni u plusu.

U subotu prepodne uglavnom sunčano, a zatim postepeno naoblačenje, jer će na vreme u našim krajevima uticati ciklon koji se centrom izmešta severnije i istočnije od naših krajeva. Isprva smo u njegovom izraženom toplom sektoru u subotu, pa će pored temperature u plusu duvati i pojačan vetar sa juga i jugozapada. U toku večeri, te noći na nedelju može biti sasvim slabe kiše ili susnežice.

U nedelju, najverovatnije u toku prepodneva usledio bi prolazak hladnog fronta pomenutog ciklona, uz pad temperature, okretanje vetra na severne pravce, kao i prolazni talas snežnih padavina.

U ponedeljak i utorak uglavnom sunčano, ali uz drastično otopljenje, pa će maksimumi biti blizu 10. podeljka.

POGLEDAJTE NAJNOVIJI VIDEO SA KOPAONIKA

Izvor: Infokop/YouTube

Sve vesti