Nova srpska serija: Ovo su Nemanjići! (FOTO)

Autor:

Danas je pala prva klapa serije "Nemanjići - rađanje kraljevine" - pogledajte slike sa snimanja!

63
A- A A+

Posle višemesečnih priprema, danas je u ranim jutarnjim časovima na Studeničkoj reci pala prva klapa serije "Nemanjići – rađanje kraljevine".

Studenica je prva u nizu od 240 lokacija na kojima se snima serija. Za dva dana ekipa se seli na Kopaonik, kako bi uhvatila poslednji dah zime i kamera zabeležila grudvanje i sankanje Nemanjine dece.

Ovo su Nemanjići:

U ulozi Stefana Prvovenčanog pojaviće se Vojin Ćetković, Stefana Nemanju će tumačiti Mladen Nelević, uloga Svetog Save poverena je Draganu Mićanoviću, a Vukana Nemanjića će igrati Nebojša Glogovac. U ostalim ulogama pojaviće se: Nada Šargin, Sloboda Mićalović, Miodrag Miki Krstović, Goran Sultanović

Prvi snimajući dan bio je rezervisan za Vojina Ćetkovića, Nadu Šargin,Oliveru Viktorović, Dragana Marinkovića i Vučića Perovića.

Set su posetili glavni i odgovorni urednik Kulturno-umetničkog programa RTS- a Nebojša Bradić i gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić.

Planirano je da snimanje traje četiri meseca, a početak emitovanja prve epizode najavljen je za kraj godine u kojoj se obeležava 800 godina od krunisanja Stefana Prvovenčanog.

Serija od 12 epizoda snima se u produkciji RTS-a, u režiji Marka Marinkovića prema scenariju Gordana Mihića.

Povezano

Sve vesti