• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Nema razloga za strah zaposlenih u Merkatoru"

Izvor Beta

Hrvatski Agrokor koji ima finansijske probleme zapošljava u Srbiji oko 11.000 radnika koji se pribojavaju da preduzećima u kojima rade preti stečaj ili će dobiti novog vlasnika, pišu "Večernje novosti". Merkator grupa: Sve u redu

 Agrokor - problemi u poslovanju - radnici u Srbiji u strahu Izvor: Ilustracija MONDO

Izvor: Ilustracija MONDO


Dug Agrokora prema dobavljacima procenjuje se na više od dve milijarde evra, a za poreze u Hrvatskoj duguje oko 800 miliona evra.

U Srbiji Agrokor ima osam firmi - Frikom, Dijamant, Ideju, Merkator, Super karticu, Kikindski mlin, MG mivelu i Novu slogu.

Ministar trgovine Srbije Rasim Ljajic je za "Novosti" rekao da se prati sve što se dešava sa Agrokorom i da ce sledece nedelje biti sastanak na tu temu.

 On je naveo da je njegovo ministarstvo u kontaku sa dobavljacima Agrkora u Srbiji jer je interes da se obaveze prema njima na vreme ispunjavaju.

Merkator grupa: Redovno sve placamo

Predsednik Uprave Merkator grupe Toni Balažic izjavio je da ta kompanija u skladu sa kreditnim ugovorima koji važe sve do 2020. godine sama upravlja svojim novcanim tokovima i da redovno ispunjava sve obaveze

"Merkator redovno placa sve svoje finansijske obaveze prema državi, zaposlenima i dobavljacima, a poslednje tri godine cak su i skraceni rokovi placanja dobavljacima", rekao je Balažic novinarima, saopštio je Merkator.

On je istakao da Merkator grupa želi da stvara još bolje rezultate, jer ce tako kompanija biti još bolja.

"Merkator sada posluje stabilno, redovno placa sve svoje obaveze i naravno cini sve da tako ostane i u buducnosti", kazao je Balažic.

Uprava Agrokora juce je saopštila da zajedno sa partnerima analizira sve opcije stabilizacije poslovanja i da ima izrazitu podršku svojih investitora.

Bonitetske agencije Mudi (Moody's) i Standard end Pur (Standard & Poor's) snizile su u januaru i februaru kreditni rejting Agrokora koji je jedna od najvecih kompanija u jugoistocnoj Evropi.

Agrokor u Hrvatskoj direktno zapošljava 35.000 ljudi, u okolnim zemljama još oko 25.000.

Hrvatske vlasti su porucile vlasniku Agrokora Ivici Todoricu da njegovu kompaniju nece spasavati državnim novcem, ali su zabrinute zbog toga kako ce se njegove finansijske teškoce odraziti na hrvatsku privredu.

Komentari 17

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

petar

Mozda opstane, a mozda i propadne, to niko ne zna. Radnicima je bolje da ne uzimaju kredite i da sto pre otplate one koje imaju.

Nemamti

Proterarti Idea-u iz Srbije, podrzati DIS i univerexport...

62

Nema problema,dobiće otkaz

special image