Sajam automobila u Beogradu: Kao nikad do sada!

Autor:

Sudeći po onome što su organizatori Sajma automobila u Beogradu najavili na konferenciji za novinare, biće baš zanimljivo!

Sajam automobila u Beogradu: Kao nikad do sada! Foto: Mondo/ Goran Sivački

U čak 10 sala, na 41.000 kvm izložbenog prostora, više od 410 izlagača iz 30 zemalja, predstaviće 34 automobilska i 10 brendova proizvođača lakih privrednih vozila, a među njima i neki prvi put na sajmu u Srbiji: "Rols-Rojs", "Mercedes majbah", "golf" na struju...

Sve ovo vam nije dovoljno zanimljivo da biste posetili 53. Međunarodni sajam automobila, koji će u Beogradu biti održan od 24. marta do 2. aprila?

Onda ćemo vam reći još i ovo: izbor za najlepšu hostesu biće održan 27. marta.

Takođe, osim lepih automobila i još lepših devojaka, na Sajmu možete da vidite i motocikle, bicikle, hibridna vozila, električna, nova bezbednosna rešenja, novitete u pratećoj automobilskoj industriji... a sve to samo nekoliko dana nakon što se završio prestižni Sajam automobila u Ženevi.

Kako je sve počelo...

Slogan ovogišnjeg sajma je "Godine prolaze, strast ostaje", a strastveni ljubitelji automobila su na Prvom beogradskom sajmu 1937. godine, imali priliku da vide šta ima novo i u  automobilskoj industriji. Sledeće godine organizovan je, kao samostalna manifestacija, Prvi međunarodni salon automobila, na 10.000 kvm izložbenog prostora, a 107 izlagača prikazalo je 375 modela putničkih i teretnih automobila, autobusa, motocikala, bicikala, traktora, pa čak i jedan motorni bager.

U kategoriji automobila i lakih privrednih vozila, uvoznici i distributeri predstaviće čak 67 noviteta, među kojima 32 premijere.

Sajam motocikala "Motopassion" će imati 39 premijera u kategorijama motocikala, skutera i kvadova, u halama 7, 8 i 9.

I tu nije kraj!

Na spisku sajamskih učesnika nalaze se i finansijske
institucije i osiguravajuća društva, strukovne organizacije, klubovi, udruženja i specijalizovani mediji, koji treba da
olakšaju ili razreše svaku nedoumicu kupca u vezi sa izborom.

To se posebno odnosi na banke, lizing i osiguravajuće kompanije, ali i sektore finansiranja u samim auto-moto kućama, prodavcima i distributerima, koji pripremaju povoljne sajamske ponude, popuste... u halama 1 i 4.

Ono zbog čega takođe vredi doći na Sajam je prateći stručni program, informativni, obrazovno-edukativni i zabavni sadržaji, razna takmičenja, nagradne ige, test vožnjama 

I na kraju, važna vest za one koji vole oldtajmere: Međunarodna smotra i parada oldtajmera "Memorijal
princa Tomislava Karađorđevića", u organizaciji AMK Diplomat Classic i Oldtajmer kluba Beogradm biće održana u subotu 1. aprilaispred upravne zgrade Beogradskog sajma.

Radno vreme sajma je od 10 do 20 časova, a 2. aprila od 10 do 19 časova. Pojedinačna cena ulaznice je 300 dinara, parking se plaća 100 dinara po započetom satu, a takozvani Family Day biće u u četvrtak 30. marta, kada će ulazniva koštati 500 dinara za decu do 16 godina starosti u pratnji roditelja.

I još nešto u vezi sa ulaznicama: uz svaku kupljenu kartu dobijaće se i specijalne narukvice (svaki dan druge boje), koje će posetioci morati da imaju na zglobu ruke, a to će im omogućiti lakše i brže kretanje od hale do hale.

I dok čekamo da novi Sajam automobila počne, da se prisetimo kako je bilo prošle godine kada je, takođe u martu, održan "DDOR BG Car Show 05" i "Motopassion":

Pljeska 300 dinara, a automobili...

Sve vesti