Tuhel: Mehmete, uspori...

Autor:

Trener Borusije Dortmund replicirao Bajernovoj legendi, povodom želje da Kristijana Pulišića vidi na Alijanc areni.

Nepisano je pravilo da sve što vredi u nemačkom fudbalu pre ili kasnije završi u Bajernu. Bavarci to smatraju prirodnim procesom, drugi klubovi povremeno izražavaju glasno negodovanje, ali na kraju "legnu na rudu".

Dobra ilustracija takvog stanja stvari bila je TV emisija nakon pobede Borusije iz Dortmunda nad trećeligašem Loteom, kojom je formiran polufinalni par Kupa Nemačke, Bajern - Borusija.

Nekadašnji as Bajerna i reprezentacije Mehmet Šol izrazio je oduševljenje igrama i potencijalom 18-godišnjeg ofanzivca Borusije Kristijana Pulišića, ali tako da je naljutio njegovog trenera Tomasa Tuhela.

"On je moj apsolutno omiljeni fudbaler! Verujem da će Bajern u dogledno vreme pokušati da ga angažuje, jer jednostavno ima poseban kvalitet. Pravi višak po bokovima i stvara situacije u napadu kakve malo drugih igrača može".

Pulišić je u septembru napunio 18 godina, a za prvi tim "milionera" debitovao je u februaru 2016.

"Taj momak je vrlo mlad. I dalje ima pravo nastupa za juniore, tako da bih poručio Mehmetu da malo uspori sa tim pričama", poručio je Tuhel Šolu.

Reprezentativac SAD hrvatskog porekla ove sezone je dao pet golova, od toga tri na poslednja četiri meča, a uz njegovo ime stoji i devet asistencija.

Među klubovima zainteresovanim za njega pominje se i Liverpul, klub bivšeg Borusijinog trenera Jirgena Klopa.

Sve vesti