Da li je bivša vašeg druga zabranjena zona ANKETA

Autor:

Sva prijateljstva su različita, ali da li pod nekim okolnostima može biti prihvatljivo da uđete u vezu sa bivšim vaše drugarice ili bivšom devojkom vašeg prijatelja?

16
A- A A+

  Kad je o ljubavnim vezama reč, bilo kakvo zbližavanje sa osobom koja je ranije bila u vezi sa nekim sa kim se družite je manje-više neprihvatljivo.

Ako vam se učini da počinje da vas privlači bivša devojka vašeg druga, ili bivši momak vaše drugarice, važno je da se zapitate da li je u pitanju samo požuda, da li prosto želite bliskost sa nekim, pa vas ta osoba privlači jer je poznajete i znate da je sad slobodna ili je nešto više u pitanju.

Nije uvek lako razlikovati ono što nas u određenom trenutku "vozi", naročito ako već dugo niste u vezi. Ako vam se čini da je samo strast u pitanju, zaustavite se odmah. Svi oni klišei o tome kako "treba pratiti svoje srce" u ovom konkretnom slučaju prestaju da važe.

Za početak, zapitajte se kako biste se vi osećali da su uloge obrnute. Naravno, možete izabrati da se pretvarate da su vas obuzela osećanja koja su "jača od vas" (što ljudi često i rade u ovakvim situacijama), ali duboko u sebi ćete znati da je to što radite ružno, svojevrsna izdaja čak.

Jer, evo šta će prolaziti kroz glavu vaše dugarice, ili vašeg druga, u trenutku kad shvati da "petljate" nešto sa osobom sa kojom su bili u vezi.

Prvo, koji god da je razlog raskida bio, sigurno nije bilo naročito prijatno. Raskid nikad nije prijatan, to znate i sami. A zamislite onda koliko je neprijatno da osobu sa kojom ste raskinuli (koji god razlog bio iza te odluke) stalno viđate, pa makar to bilo i u nekom širem društvu...

I drugo, ako su bili u vezi, izvesno je da je bilo i seksa. Dakle, svi ti trenuci strasti i nežnosti sad treba da vam prolaze kroz glavu u kontekstu nekoga s kim pijete kafu ili odlazite na pivo? Neprijatno, u najmanju rulu.

Dakle, da li je u redu da se viđate sa osobom sa kojom je neko s kim se družite bio u vezi?

Ne. Nikada. Osim možda... ako se stvarno ne zaljubite toliko da ne možete da zamislite život u kojem vas dvoje niste zajedno. Ali, i ako je to slučaj, bićete na klizavom terenu. Verovatno ćete morati da donesete odluku koja će vas boleti šta god uradili. Jer, izvesno je da ćete morati da birate između prijateljstva i ljubavi, a to je jedna od gorih dilema koje mogu da nas snađu.

U svakom slučaju, ako ste se stvarno zaljubili, pre nego što bilo šta uradite, razgovarajte, ozbiljno i otvoreno sa drugaricom ili drugom. Možda ćete imati ludu sreću i ispostavi se da ona ili on mogu da pređu preko toga. Ali, nemojte se nadati previše jer su šanse da će to biti i vaš poslednji prijateljski razgovor mnogo veće.

Ipak, ako ste sigurni da je ljubav u pitanju, možda (ali samo možda), to i nije preskupa cena...

Šta vi mislite?12 razloga zašto je drugarica bolja od dečka

Sve vesti