Izložba o Gagi Nikoliću

Autor:

Otvorena biografska izložba Gaginog života, obogaćena njegovim ličnim predmetima kroz nesebičnu podršku Draganove supruge Milene Dravić.

1
A- A A+

2016. godina je bila kao nijedna druga - počela je odlaskom, večitih mladića svetske i nacionalne pop kulture, Bouvija i Gage Nikolića i nakon toga se razdelila na dva toka, na muziku i film.

Princ, Leonard Koen, Šeroun Džons, Džordž Majkl na jednoj, a Marinko Madžgalj, Đorđe Jelisić, Milorad Mandić, Bata Živojinović i Mira Stupica na drugoj strani.

"Bićeš večna svetiljka!"

Jedan od njih, "Gospodin mangup" Dragan Nikolić, dobio je bioskop sa svojim imenom i logom u centru Starog grada, tamo gde smo patili za nedostajućom mrežom sala Beograd filma. Kao repertoarski, zaživeo je sa prikazana 22 premijerna domaća igrana filma, 2 dokumentarca i 22 kinotečka omaža boljoj tv prošlosti televizijskih drama, kroz portrete Nikolićeve, glumačke generacije.

Parobrod vas poziva u njegov bioskop na biografsku izložbu sačinjenu od kartica i fotografija Gaginog života, zasnovanu na monografiji “Gospodin mangup” koju je inicirala Grand kafa, autora Radmile Stanković i urednika fotografije Goranke Matić, a u izdanju Lagune.

Ovo je prateća revija Nikolićevih odabranih filmova, obogaćena, njegovim ličnim predmetima kroz nesebičnu podršku Draganove supruge, velike Milene Dravić, sve pod metaforičnim imenom “Vikipedija” jer i njemu i sebi dugujemo, to osnovno poznavanje opšte kulture, čiji je on, neizostavni deo.

Povezano

Sve vesti