GMail nova video opcija: Dobra, ali vodite računa!

Autor:

Google izbacuje novo ažuriranje za GMail, koje će nam omogućavati da pustimo video klipove prikačene uz e-mail automatski. To nije nešto što svi žele i koristi više podataka.

GMail nova video opcija: Dobra, ali vodite računa! Foto: PROMO/Google

Za sve načine na koje se GMail menjao tokom godina, postoje i aspekti koji su zastareli. Na primer, ako prikačite video uz poruku i pošaljete, primalac prvo mora da ga skine na svoj kompjuter da bi ga gledao.

Gmail uvodi slanje novca mejlom

E pa tome je došao kraj, Google izbacuje ažuriranje koje će vam omogućiti da gledate video snimke unutar samog GMail-a, koristeći istu infrastrukturu za strimovanje kao i YouTube i Google Drive. Pored toga, neće se puno promeniti. Video snimci preko 25 MB se kače na Google Drive automatski, što znači da ih svakako strimujemo. Ali kada su u pitanju manji klipovi, ova opcija će vam ubrzati i olakšati njihovo pregledanje te učiniti vam život lakšim kažu iz TNW. U narednih 15 dana bi Google trebao izbaci ovu opciju širom sveta.

GMail sad više troši, evo i na koji način

Ipak, obratite pažnju kad vam se ova opcija pojavi u GMail aplikaciji ili veb interfejsu - automatska reprodukcija znači i automatsko trošenje podataka, ako ste na merenoj konekciji tj. na mobilnom hotspot-u, recimo. To znači da biste mogli da izgubite desetine megabajta samo na automatsko pregledanje videa, što nekim korisnicima može da napravi probleme. Kad ova opcija bude dostupna objasnićemo vam kako da je isključite, ako često koristite GMail na merenim vezama.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Sve vesti