Vaterpolo savez: Nemamo veze sa Rađenovim kampom

Vaterpolo savez Srbije saopštio da ne učestvuje ni u kakvoj organizaciji letnjeg kampa vodenih sportova u Vrnjačkoj Banji, kao i da će preduzeti mere da se zaštiti.

2
A- A A+
vaterpolo Foto: MN Press

Vaterpolo savez Srbije, kao krovna organizacija vaterpolo sporta u našoj zemlji, nema nikakve veze i u potpunosti se ogradjuje od vaterpolo kampa koji je najavljen da će se krajem jula i početkom avgusta ove godine održati u Vrnjačkoj Banji, saopštio je Savez.

Reč je o kampu "Number One" koji bi trebalo da bude održan tokom leta, a iza kojeg stoji nekadašnji vaterpolo reprezentativac Nikola Rađen, odnosno kompanija "Wind sport", čiji je direktor.

Vaterpolo savez je u saopštenju istakao da se obraća javnosti pre svega zbog činjenice da roditelji i njihova deca ne bi bila dovedena u zabunu, jer je na promotivnim materijalima ovog kampa korišćena sportska oprema vaterpolo reprezentacije Srbije, za čiju upotrebu nije dobijena saglasnost.

"Takođe, organizatori ovog kampa najavili su da će pojedini članovi vaterpolo reprezentacije Srbije biti promoteri iako niko od vodećih ljudi ovog privatnog kampa nije kontaktirao Vaterpolo savez Srbije i zatražio saglasnost što predstavlja grubo kršenje važećih propisa naše vaterpolo organizacije, odnosno Pravilnika o radu nacionalnih selekcija. Shodno tome biće preduzete određene radnje kako bi  Vaterpolo savez Srbije zaštitio svoj integritet", dodaje se u saopštenju.

Vaterpolo savez Srbije je naglasio da apsolutno zagovara politiku popularizacije vaterpolo sporta, naročito među mladima, ali i da je bio primoran da reaguje i da upozori javnost zbog "pokušaja svojatanja uspeha nacionalnog saveza i reprezentacije Srbije zarad ličnog interesa i stavljanje uspeha vaterpolo sporta u službu materijalne koristi pojedinca ili privatne kompanije".

U promociju ovog kampa uključio se i selektor vaterpolo reprezentacije Dejan Savić.

Sve vesti