Sledeće godine biramo predstavnika na Eurosongu!

Autor:

MONDO saznaje da bismo već sledeće godine mogli da biramo izvođača koji će nas predstavljati na Pesmi Evrovizije

Poslednje dve godine Srbija prati trend popularan u "Eurosong svetu" - stručni žiri bira predstavnika koji će zapevati na bini prestižnog muzičkog takmičenja.

Nama koji smo navikli na Beoviziju i činjenicu da "volimo sami da biramo predstavnika Srbije" ovaj trend "nije legao" - svaki put kada bi se objavilo ime predstavnika Srbije na Pesmi Evrovizije, začuli bi se komentari "zašto baš on/ona, ko je to odlučio".

 MONDO je od voditeljke, zaštitnog lica i glasa Eurosonga Duške Vučinić Lučić, saznao nešto što bi moglo da obraduje sve one koji su negativno komentarisali predstavnike Srbije poslednjih godina... biraćete opet!

"RTS se poslednje dve godine odlučio za interni izbor za predstavnika Srbije na Eurosongu, što ne znači da ne razmišljamo da već sledeće godine organizujemo festival takmičarskog karaktera", rekla je Duška Vučinić Lučić.


Ona nam je objasnila i ZAŠTO smo prestali da biramo predstavnika:

"Izbori za predstavnika su skupi za organizovanje, ali kod nas je presudilo poslednjih nekoliko festivalskih godina kada nismo bili zadovoljni kvalitetom ponuđenog", rekla je voditeljka i komentatorka Eurosonga MONDU i otkrila da su se "nekada događale i stvari koje su nedopustive. Dešavalo se da nam kompozitori traže neku vrstu garancije da njihova pesma prođe što nije moguće", rekla je Duška Vučinić Lučić.

Pogledajte naših deset godina na Eurosongu - način izbora i plasman!

eurosong Foto: MONDO, Mario Milojević

Nadamo se da vas je ova vest obradovala i da ćete već sledeće godine sami birati predstavnika Srbije na Pesmi Evrovizije!

Sve vesti