KAKO SME? Pauk odneo vozilo austrijskog kancelara

Autor:

Da, sme i može. U Austriji niko ne može da bude iznad zakona, pa tako ni kancelar, čak iako je u pitanju "samo" saobraćajni prestup.

6
A- A A+

Austrijski kancelar Kristijan Kern bio je suočen sa, po njega u ovom slučaju neprijatnim, striktnim poštovanjem saobraćajnih propisa u Insbruku.

Prema pisanju dnevnika "Tiroler Tagescajtung" pauk je njegovo službeno vozilo odneo dok je on bio na kongresu u Insbruku.

Policija u Insbruku je potvrdila odnošenje vozila kancelara, navodeći da se nalazilo parkirano na mestu predviđenom za taksiste.

Vozač je, prema pisanju "Tiroler Tagescajtunga" upitao jednog policajca da li može, parkirati vozilo vlade na mestu predviđenom za taksiste, što je čuvar reda dozvolio.

Posle parkiranja i vozač je otišao na kongres, a u međuvremenu je jedan drugi policajac došao ispred dvorane i video nepropisno parkirano vozilo, te naložio odvoženje paukom.

Nakon skupa kancelaru je vraćen automobil, a Kern je konstatovao da je ovaj slučaj dokaz koliko ozbiljno policija u Insbruku shvata svoj posao.

Sve vesti