Preminuo novinar Nebojša Spaić

Novinar i pisac Nebojša Spaić preminuo je jutros u 8 časova, u Beogradu, u 55 godini, saopštio je NUNS.

2
A- A A+

Komemorativni skup Nebojši Spaiću biće održan u utorak 21. februara u 13 časova u beogradskom Medija centru.

Kremacija će biti istog dana na Novom groblju u Beogradu.

Skup ispred kapele počeće u 15 časova.

Tokom novinarske karijere bio glavni urednik Radio Beograd 202, direktor Media centra u Beogradu, glavni urednik NIN-a, autor i urednik emisije "Doba razuma", kolumnista u više nedeljnika, osnivač, direktor i vlasnik Agencije Kovačić i Spaić, i autor više knjiga.

Bio je izvršni direktor nedeljnika NIN do februara 2014, prethodno glavni i odgovorni urednik nedeljnika NIN od 2010. do 2013. godine.

Posle početaka u listu Student, novinarstvom je profesionalno počeo da se bavi na Radio Beogradu 1986. godine. Pisao je tekstove za Indeksovo radio pozorište i Radio na OK kanalu.

Bio je suosnivač i novinar prvog privatnog političkog lista u Srbiji, nedeljnika "Opozicija".

Od 2001. do 2003. bio je glavni i odgovorni urednik Radio Beograda 202, a u dva navrata, u drugoj polovini devedesetih i od 2003. do 2005, radio je i kao šef pres centra i izvršni direktor u beogradskom Medija centru.

Bio je i zamenik glavnog i odgovornog urednika časopisa "Evropa", u izdanju Evropskog pokreta u Srbiji a tokom 2005. godine suosnivač nedeljnika "Reporter".

Jedno vreme predavao je na Katedri za novinarstvo Fakulteta političkih nauka u Beogradu i Katedri za medijski menadžment Akademije umetnosti u Beogradu.

Jedan je od osnivača marketinške agencije "Kovačić & Spaić".

Objavio je šest knjiga - stručnih, publicističkih i beletrističkih.

Poslednjih godinu dana, onako kako je samo on umeo, uz osmeh i more optimizma borio se sa rakom, ubedivši sve nas da će, i ovaj put pobediti, navodi se na sajtu NUNS-a.

Tagovi:
Sve vesti