Džihadisti oborili mig-21

Autor:

Borbeni avion mig-21 oružanih snaga maršala Kalife Haftara, samoproklamovanog vođe Nacionalne libijske vojske, oboren je danas u Bengaziju, na istoku Libije, tokom napada na položaje ekstremista, rekao je vojni izvor.

3
A- A A+

Maršal Kalifa Haftar, vođa Nacionalne libijske vojske koja deluje na istoku zemlje, odbija da se prikloni Vladi nacionalnog jedinstva sa sedištem u Tripoliju, jedinoj koju priznaju Evropljani, SAD, nekoliko afričkih zemalja i UN.

"Jedan 'mig 21' je oboren raketom s termičkim navođenjem", rekao je za agenciju Frans pres Muhamed Gunem, portparol vazduhoplovstva maršala Haftara, i dodao da su avion srušile "terorističke grupe", a da se pilot spasao katapultiranjem.

Džihadisti pobili vojnike na Sinaju

Prema njegovim rečima, avion je oboren tokom napada na poslednje uporište ekstremista u Al Sabri, na severu Bengazija.

Maršal Haftar je objavio rat islamističkim radikalnim grupama, posebno u Bengaziju, drugom po veličini gradu Libije, i uspeo da od njih oslobodi da povrati veliki deo tog grada koji je u ruke ekstremista pao 2014. godine.

Islamisti zarobili sirijskog pilota

Po novinskoj agenciji paralelnih vlasti na istoku Libije, snage Nacionalne libijske vojske pojačale su napade na poslednja uporišta ekstremističkih grupa u Bengaziju, te su neki od pripadnika tih grupa noćas pokušali da pobegnu u Al Sabri.

Sve vesti