Grčka: Hiljade ljudi dalo podršku migrantima

Autor:

Više od 2.000 osoba okupilo se u Atini, na godišnjicu potpisivanja sporazuma između Evropske unije i Turske o smanjenju priliva migranata u Evropu, kako bi iskazalo podršku migrantima i izbeglicama, i pozvalo na otkazivanje sporazuma.

3
A- A A+

"Otkazati sramni sporazum između EU i Turske", pisalo je na transparentu koji su nosili učesnici povorke marširajući ulicama grčke prestonice na putu ka kancelarijama Evropske komisije, nedaleko od zgrade grčkog parlamenta.

Migranti više neće ići preko Srbije?

Na protestu, koji su organizovale levičarske, antirasističke i migrantske organizacije, okupile su se i izbeglice i migranti, većinom iz Sirije i Avganistana, zajedno sa svojom decom.

EU ima plan za migrante, samo Turska da prihvati

Sporazum, koji su Turska i EU potpisale 18. marta 2016. godine, doveo je do zaustavljanja masivnog priliva migranata i izbeglica, naročito iz Sirije, Iraka i Avganistana, podseća AFP.

Turska je obećala da će zaustaviti priliv izbeglica i migranata u Evropu, u zamenu za dobijanje veće finansijske pomoći, bezviznog putovanja za državljane Turske i ubrzanje pregovora o pristupanju te zemlje EU.

Erdogan preti EU

Sve vesti