SATANISTI - borci za prava dece?

Autor:

Američka političko-aktivistička organizacija Satanski hram, čiji članovi neguju kult đavola, ima sve više sledbenika širom SAD i postaje sve vidljivija u javnosti.

8
A- A A+


Satanski hram je nedavno pokrenuo kampanju da se zakonom zabrani telesno kažnjavanje učenika u školama.

Organizacija je prošle nedelje postavila ogroman bilbord u Springtaunu u Teksasu, kao deo projekta "Zaštitite decu", a na bilbordu je napisano "Nikada više batine u školi. Ostvari svoja verska prava".

Springtaun je bio na naslovnim stranama američkih medija 2012. godine, kada je zamenik direktora škole po turu udario dve devojčice od 15 godina i 16 godina i one su, prema tvrdnjama roditelja, imale podlive, plikove i modrice.

Fizičko kažnjavanje učenika je i dalje legalno u Teksasu, ali uz saglasnost roditelja, ali je bilo zabranjeno da službenik škole tuče učenice suprotnog pola, pa tako nastavnica ne sme da tuče dečake, niti nastavnik devojčice.

U Srpingtaunu je to pravilo, međutim, izmenjeno tako da je fizičko kažnjavanje dozvoljeno i suprotnom polu, pod uslovom da kažnjavanje nadgleda službenik istog pola kao i kažnjeni.

Bilbord nije naišao na odobravanje lokalnog stanovništva i pocepan je samo dan nakon što je postavljen, a Satanski hram je najavio da će ga ponovo postaviti.

Satanski hram planira da postavi takve bilborde u blizini škola u kojima se učenici i dalje fizički kažnjavaju, što je legalno u 19 američkih saveznih država, uključujući Alabamu, Arkanzas, Džordžiju, Luizijanu i Misisipi.

Satanisti od građana traže donacije za kampanju.

Američki Vrhovni sud je 1977. godine odlučio da je kažnjavanje udarcima po zadnjici zakonito u školama u kojima taj metod nije zabranila lokalna vlast.

Satanski hram je pozva sve članove satanističke zajednice koji pohađaju državne škole u Americi da se registruju, kako bi školama stavili do znanja da je fizičko kažnjavanje ugrožavanje njihovih građanskih prava.

Izvor: youtube

Sve vesti