Preletačević: Ja sam mesija, biću kao Tito!

Luka Maksimović, poznat kao Ljubiša Preletačević Beli, tvrdi da je mesija. "Želim da spojim Istok i Zapad, kao što je to uradio Josip Broz Tito", kaže Preletačević.

99
A- A A+

"Narod traži mesiju. Ja sam mesija", rekao je Preletačević na snimku koji je objavljen na Radioteleviziji Srbije u terminu za predstavljanje predsedničkih kandidata.

Preletačević je ocenio da je "naš narod dobar, ali mu je potrebna generalka".

Preletačević Beli je rekao da se kandidovao na predsedničkim izborima da bi građanima pružio šansu da žive u ljubavi i bez rata.

Preletačević naveo da želi da spoji Istok i Zapad, kao što je to uspeo Josip Broz Tito, kako bi se širila ljubav, a ne deca slala u ratove.

"Suština oko Kosova je da ću ja napraviti toliko sjajnu i bajnu priču da će Kosovo samo da se vrati", rekao je Beli.

"Izvolite, možete da se vratite, ne samo vi, već i Bugarska, Grčka... Od Mađarske do Grčke da se svi ujedinimo", rekao je Preletačević, nazivajući to "Belom osovinom", i dodao da bi voleo da se Srbija ujedini i sa južnom Afrikom.

Preletačević se dotakao i odnosa prema Međunarodnom monetarnom fondu i naglasio da ih treba izbaciti.

"Ne znam ko to drži. Lepo 'out', izlaziš iz zemlje, a sva lova kod 'čike'. Narod zna da je lova kod mene, treba ti nešto, dođeš kod mene, pitaš treba mi za to i to, ja iskeširam sve iz džepa, odem proverim da li si to uradio i lepo", rekao je Preletačević ističući da su banke i krediti nepotrebni, jer se na ovaj način gradi i vraća poverenje među ljude.

Njegova glavna poruka, kako je nekoliko puta ponovio, jeste da želi da se "ovajdi", odnosno da ima ličnu korist, ali, kako je naglasio, i da novac daje narodu, da bi, na taj način, ostao 50 godina na vlasti.

"Ja gledam da imam svoj lični interes, ali da dam i narodu. Suština je da ću krasti, da ću se vajditi, ali i da ću dati narodu. Tako treba raditi i tako smo namireni i mi i oni", rekao je Preletačević.

Upitan da li je tačno da ga finansira američki biznismen Džordž Soros, Preletačević je odgovori da su dobrodošli svi oni koji daju novac.

"Ko da više love, taj je dobrodošao. Nebitno je ko finansira. Ko je spreman da uloži novac u nešto što je dobro, taj je dobrodošao", rekao je Preletačević.

"Lova bi bila kod mene, povratak poverenju gospodinu predsedniku. Treba ti lova, dođeš kod čike, sve iskešira, to je prosto i jednostavno", rekao je Preletačević i dodao da je suština da se narodu da novac.

"Izađite na izbore, to je jako bitno, dosta ste sedeli kući i niste ništa radili. Izađite 2. aprila na izbore i zaokružite broj pet, Ljubiša Beli Preletačević. Samo jako. Ljubi čika", poručio je Preletačević biračima.

Maksimović nije došao u studio RTS-a, nego je pušten snimljen intervju sa njim.

Sve vesti