Frka u Parizu: Evakuacija!

Autor:

Kancelarija francuskog finansijskog tužilaštva u Parizu evakuisana je danas iz bezbednosnoh razloga, javio je Rojters, pozivajući se na neimenovani izvor pravosuđa.

1
A- A A+


Britanska novinska agencija navodi da se policija nalazi na licu mesta u centralnom delu Pariza.

"Bezbednosne snage dobile su naredbu da pretraže zgradu ne bi li pronašli eksploziv i pretres bi mogao da potraje ceo dan", izjavio je neimenovani policijski izvor.

 Kancelarija je evakuisana u jutarnjim satima nakon anonimnog telefonskog poziva, naveo je neimenovani izvor iz pravosuđa.

Kancelarija francuskog finansijskog tužilaštva u Parizu nalazi se u centru pažnje poslednjih nedelja, između ostalog i zbog navodnih optužbi za finansijske malverzacije predsedničkih kandidata Marin Lepen i Fransoa Fijona.

Na aerodromu Orli pre dva dana se dogodio incident, kada je muškarac oteo pušku vojniku i pobegao u jednu prodavnicu, nakon čega ga je policija ubila

Prethodni napad u Parizu dogodio se 17. marta kada je muškarac zaklao svog oca i brata u centru grada. Napadač je vikao "Alahu akbar",

U incidentu prošlog meseca muškarac sa noževima napao je vojnike u pariskom Luvru pre nego što je policija pucala na njega i ranila ga.

U Francuskoj je i dalje na snazi vanredno stanje uvedeno posle teroristički napada u Parizu 2015. i napada u Nici prošle godine.

SVE O NAPADIMA U PARIZU

Sve vesti