Ako želite vaučere za odmor u Srbiji - požurite

Autor:

Interesovanje za turističke vaučere je ogromno, a do kraja meseca lako bi moglo da se desi da trećina predviđenih vaučera "ode".

0
A- A A+
turizam, letovanje, vaučeri Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

  Pomoćnica ministra turizma Renata Pindžo izjavila je danas da je od ukupno 60.000 vaučera za domaći turizam u ovoj godini već otišlo više od 16.350, što je dvostruko veće interesovanje nego u 2016.

Pindžo je za RTS rekla da se za vaučere najviše interesuju penzioneri, kao i da se od početka godine, zaključno sa 20. martom, prijavilo više od 16.350 građana za vaučere i 572 ugostitelja.

"Očekujemo da će do kraja ovog meseca otići gotovo trećina vaučera", navela je Pindžo.

NAJEŽIĆETE SE: Srbija očima stranca (VIDEO)

Ovo je treća godina kako država subvencioniše sa 5.000 dinara domaći turizam, a ove godine je predviđeno za 14. 000 vaučera više nego prethodne godine.

Pindžo je istakla i da je ova zima na planinama bila izuzetno uspešna, pošto je u proseku bilo više od 10 odsto dolazaka, pa je prihod od turizma bio veći od očekivanog.

"Na Kopaoniku je bilo više od 109.000 noćenja samo u januaru, na Zlatiboru 71.000 noćenja, a Beogad je bio prepun stranih turista i zabeleženo je povećanje od oko šest odsto", navela je pomoćnica ministra.

Turistički vaučeri: Najtraženije destinacije su...

Koliko vaučera će biti podeljeno 2017.

Koliko se uštedi uz vaučer "Moja Srbija"

Povezano

Sve vesti