Protestni trening ispred kragujevačke opštine!

Šampioni Srbije u američkom fudbalu, Divlji veprovi, održaće protestni trening ispred zgrade Skupštine grada, u četvrtak, od 15 časova, zbog toga što godinama nemaju teren.

8
A- A A+

Nezadovoljstvo trenutno 18. tima u Evropi kulminiralo je neispunjenjem najnovijeg u nizu obećanja lokalnih vlasti.

U saopštenju u kojem je najavljen protest, navedeno je da su im lokalne vlasti obećale još ranije da je prvi pomoćni teren stadiona "Čika Dača" sa veštačkom travom namenjen i igračima Divljih veprova.

Ovih dana su finalizirani radovi na postavljanju veštačke trave, pa su se Veprovi ponadali da će njihovi problemi konačno biti rešeni, posle gotovo petnaestogodišnjeg lutanja po neadekvatnim terenima, tokom kojih su bili čak primorani i da utakmicu odigraju u tridesetak kilometara udaljenom Brzanu.

Ali, uoči početka prvenstva dobili su odgovor da neće moći da igraju na veštačkoj travi, uz obrazloženje da je taj teren samo za fudbal.

Igrači i Uprava Divljih veprova zahtevaju da se za njihov problem nađe trajno rešenje, poručuju da od te borbe neće odustati.

Godinama unazad Veprovi su na najbolji mogući način reprezentovali svoj grad i postavili ga na evropsku mapu sjajnim rezultatima na međunarodnoj sceni. Iako su ih sve vreme pratili problemi oko terena za treninge i utakmice, uspesi nisu izostali, pa su tako 2011. godine stigli do finala EFAF kupa u Londonu i postali jedini srpski tim koji se našao na listi TOP 10 timova Evrope.

Za dvadesetak dana Veprove očekuju novi evropski izazovi i derbiji sa beogradskim Vukovima i turskim Koč Remsima u nikad jačoj CEFL ligi, a neizvesno je da li će imati adekvatan stadion za ove utakmice.

Tereni na kojima su Vajld borsi igrali ne samo da ne ispunjavaju uslove za igru, već i za tv prenose, pa je tako sportska javnost na Balkanu ostala uskraćena i za TV prenose iz Kragujevca.

Veprovi su jedan od retkih timova u Srbiji koji ima sve selekcije i trenutno broji više od 200 igrača.

Pored šest titula prvaka Srbije u seniorskoj konkurenciji, najtrofejniji je juniorski i ženski tim u Srbiji, a pehare su osvajali i u kategorijama kadeta i pionira.

Sve vesti