Vujošević i Pipan najbliži klupi BiH

Autor:

Predsednik Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine Aleksandar Fulurija potvrdio je da su kandidati za selektora "zmajeva" Duško Vujošević i Aleš Pipan.

Vujošević i Pipan najbliži klupi BiH Foto: MN Press

Na poslednjoj sednici Upravnog odbora KS BiH prolongiran je izbor novog selektora, ali su prema navodima banjalučke štampe poznati svi kandidati za naslednika Damira Mulaomerovića.

Predsednik KS BiH Aleksandar Fulurija je prvo saopštio imena onih koji nisu više u igri za klupu BiH.

"Neki od kandidata su zvanično odustali zbog obaveza u klubovima, a to su Nenad Marković i Jure Zdovc. Svetislav Pešić ovu funkciju neće moći da obavlja zbog zdravstvenih problema, pa je definitivno otpao iz konkurencije", izjavio je predsjednik KS BiH banjalučkom listu "EuroBlic".

MONDO je objavio prije dva dana da je legendarni strateg Partizana Duško Vujošević spreman da razgovara sa Savezom oko preuzimanja selekcije BiH, što je potvrdio i Fulurija. Uz trenera Limoža nalaze još kandidata.

"U igri su ostali još trener Igokee Dragan Bajić i Adi Bećiragić, koji radi u Turskoj. Ovim imenima dodali smo još dva stručnjaka sa respektabilnim biografijama - Duška Vujoševića i Aleša Pipana. Direktor reprezentacije Siniša Kovačević dobio je zadatak da narednih dana razgovara sa svima i u četvrtak na sednici UO KS BiH možemo odlučiti ko će u narednom periodu voditi najbolji tim BiH".

Bajić i Bećiragić nemaju iskustva u vođenju nacionalnih selekcija, dok je Pipan u selektorskoj karijeri vodio Sloveniju, Poljsku i Makedoniju.

Vujošević je bio selektor Srbije i Crne Gore na Eurobasketu u Švedskoj 2003. godine, kao i kormilar Crne Gore, sa kojom je prvi put u istoriji izborio plasman na Evropsko prvenstvo 2011.

Sve vesti