Ako vidite ovaj znak...(FOTO)

Autor:

Ispred svakog porodilišta u Beogradu od danas stoje posebne table za parkiranje – sa simbolično isrctanim rodama koje u zavežljaju nose bebu.

5
A- A A+
parking, porodilište, narodnog fronta, donacija Foto: Mondo/ Goran Sivački


Reč je o akciji "Bebi parking mesto" koju je pokrenulo Javno komunalno preduzeće "Parking servis" u okviru koje će novac od naplate parking mesta ići za kupovinu opreme za porodilište.

Po tri "bebi" parking mesta nalaze se ispred GAK "Narodni front", Instituta za ginekologiju i akušerstvo i KBC "Zvezdara".

Postavljanju table ispred najvećeg porodilišta u Srbiji GAK Narodni front prisustvovao je gradski menadžer Goran Vesić, kao i direktorka porodilišta dr Snežana Rakić, predsednica opštine Savski venac Irena Vujović i direktor parking servisa Andrija Čupković.

Plaćate kao i do sada

Ova parking mesta obeležena su tablom koja će ima natipis i simboličnu sliku, u vidu nalepnice na saobraćajnom znaku ispod znaka P za parkiranje. Za obeležena "Bebi parking mesta" važi režim parkiranja zone u kojoj se konkretno parking mesto nalazi.

Direktorka GAK Narodni front dr Snežana Rakić izjavila je da je u ovom porodilištu prošle godine rođeno najviše beba u Beogradu, pa i celoj Srbiji i naglasila da je nova oprema uvek dobrodošla.

Gradski menadžer je rekao da mu je drago što kompanije i preduzeća pomažu ovakve ideje i istakao da je Parking servis jedno od preduzeća koje se najviše ističe u ovakvim akcijama.

”Posle uspešne akcije “Đačko parking mesto”, u okviru koje su donirana sredstva za 26 škola školama, odlučili smo da pomognemo porodilištima i poboljšamo uslove u ovim zdravstvenim ustanovama. Prihod, u slučaju đačkih parking mesta, je doniran za kupovinu nastavnih sredstava", naglasio je Vesić.


Direktor Parking servisa Andrija Čupković je istakao da je to preduzeće pribavilo sve neophodne saglasnosti resornog Sekretarijata za saobraćaj i da je danas obeleženo devet parking mesta uz podršku predsednice opštine Savski venac na čijem području se nalazi većina beogradskih porodilišta.

SJAJNO: Od novca za parking, oprema za porodilište

"Prihod ostvaren po započetom času parkiranja, a koji prikupimo nakon godinu dana, iskoristićemo za kupovinu neophodne opreme za porodilišta. Apelujemo na sugrađane da parkiraju baš na tim obeleženim mestima, jer tako pomažu bebama“, istakao je direktor Parking servisa.

On je naglasio da ova akcija neće trajati samo godinu dana, već da će se nastaviti, kao što je slučaj sa akcijom "Đačko parking mesto."

Sve vesti