Trikovi za čišćenje koji štede vreme i novac

Autor:

Evo nekih trikova koji će vam pomoći da očistite kuću, a da pritom uštedite i vreme i novac.

1
A- A A+

Sigurno vam nikada ne bi palo na pamet da to uradite, ali najjednostavniji način da uklonite mirise iz zamrzivača tako što ćete staviti mali komad uglja unutra. Stavite ugalj u kesu, ubacite u fioku i gotovo.

Ako ne želite to da radite, postoji drugi, tradicionalniji način da se rešite mirisa u zamrzivaču ili frižideru. Napravite sredstvo za čišćenje tako što ćete pomešati jednaku količinu tople vode i sirćeta i poprskajte unutar frižidera/zamrzivača, da biste uklonili mirise.

Prljavštinu koja se "zavukla" oko ivica prozora ili nekog drugog slabo dostupnog mesta, možete da očistite pomoću četkice za zube.

Kada vam se začepi sudopera - što se povremeno dešava zbog masnoće koju speremo sa sudova - rešite problem tako što ćete u slivnik sipati prokuvanu vodu u koju ćete dodati sodu bikarbonu. Zatim, u drugoj posudi prokuvajte vodu u koju ćete dodati malo sirćeta i to takođe sipajte u slivnik.

Na glavi tuša nakupi se buđ, a to ni ne primetite sve dok mlaz vode ne postane slabiji. Sipajte u posudu toplu vodu, dodajte malo sirćeta i iscedite jedan limun, a zatim glavu tuša potopite da malo stoji u toj mešavini. Nakon toga samo isperite vodom i prljavština, buđ i kamenac će nestati.

Pročitajte i ove savete/trikove:

Spremni za prolećno "veliko čišćenje"?

Kako da kuća bude čista, a da ne padnete na nos

Tajne ljudi čije su kuće uvek čiste

Sve vesti