"Trening" u 6 ujutro, u fabrici!

Autor:

Trener švajcarskog Lugana Paolo Tramecani posle ubedljivog poraza od Tuna sproveo radikalnu metodu.

8
A- A A+
rudnik, rudari, resavica, ugalj, kop, rudnici, šlem, Foto: Mondo/ Goran Sivački Ilustracija

Život fudbalera, uglavnom, nije težak. Treninzi, teretana, sticanje kondicije, utakmice, a mnogi su za trčkaranje za loptom "masno" plaćeni.

Fudbal odavno nije samo sport, već i ogroman biznis, industrija, a fudbaleri, pogotovo kvalitetni, uživaju u blagodetima luksuznog života.

Zato se od njih očekuje da kad već solidno zarađuju da onda izađu na teren jednom nedeljno i daju sve od sebe. Kada to ne učine...

Treneri imaju razne metode, ali ovu još niko nije sproveo u delo. Do trenera Lugana, 46-godišnjeg Italijana Paola Tramecanija koji se svojoj ekipi "odužio" za ubedljiv poraz od Tuna (2:5) u švajcarskoj ligi.

Tramacani je saopštio fudbalerima da će u ponedeljak morati da porane i da se već u 6 sati nacrtaju ispred jedne od fabrika.

"Želim da vide kako to izgleda kada obični ljudi zarađuju novac i šta sve moraju da rade", objasnio je Tramecani.

Sa reči na dela - klupski autobus je jutros, tačno u 6 časova, dovezao fudbalere do fabrike boja i lakova, a posle posete i upoznavanja sa radnicima, autobus se vratio u trening kamp, gde su trenirali.

Predsednik Lugana nije želeo da komentariše trenerov postupak, rekavši da ima punu slobodu da radi šta želi ako to smatra neophodnim.

Lugano je, inače, šesti na tabeli 10 timova prve švajcarske lige, sa 28 bodova. Vodeći Bazel ima 66 bodova.

Sve vesti