Neobična priča koja će vam ugrejati srce

Autor:

Samo oni koji su kroz to prošli, znaju kako je kada ti kažu "ne možeš da imaš decu". Ova mama je to doživela, a onda je iznenadila i lekare i rodila dva para blizanaca!

1
A- A A+

Ovoj mladoj mami rekli su da nikada neće moći da ima decu, a ona je nakon toga rodila dva para blizanaca!

Ketrin Mekulo (24) mislila je da nikada neće moći da ima decu zbog retkog oblika upale karlice, koje dovodi do taloženja ožiljačnog tkiva.

Međutim, ona je iznenadila i lekare i u periodu od manje od dve godine rodila dva para blizanaca!

Ona i njen partner Eron (26) bili su zapanjeni kada je prvi put ostala u drugom stanju, a možete da zamislite i to iznenađenje kada su saznali da će dobiti blizance.

Ovaj par kaže da je prva trudnoća bila iznenađenje, a druga već "pravo čudo".

Šanse da žena rodi dva para blizanaca su jedan prema 700.000, a naročito je retko da neko rodi blizance dva puta za tako kratko vreme. Ako još na to dodate i to da su lekari mislili da Ketrin nikada neće moći da rodi decu…

"To je stvarno čudo! Ne možemo da opišemo koliko smo srećni što imamo ovoliku porodicu, a mislili smo da nikada nećemo moći da imamo decu. Oduvek sam želela decu i srce mi se slomilo kada su mi rekli da mi se ta želja nikada neće ispuniti. Dovoljno je neverovatno što sam prvi put rodila blizance, a tek kada su mi drugi put rekli da ću ponovo roditi blizance… malo je reći da je sve to neverovatno", kaže ova mlada mama.

Ona se priseća koliko joj je bilo teško misleći da nikada neće imati svoju decu, ali je ipak pokušavala da se pomiri sa tim. U nekom trenutku su prestali da koriste kontracepciju, a dve godine kasnije, Ketrin je shvatila da joj je izostala menstruacija.

Odmah je pomislila da je možda u drugom stanju, uradila je test za trudnoću, i tada saznala da će joj se ostvariti najveći san.

"Nikada mi nije kasnila menstruacija, tako da sam jednostavno znala, ali ipak nisam mogla da poverujem da sam trudna. Zbog istorije moje bolesti su me poslali na ultrazvuk, a tada su shvatili da čuju otkucaje dva srca. Bili smo presrećni! Ja sam bila presrećna što će Eron postati tata jer je sam mislila da tu želju nikada neću moći da mu ispunim", kaže Ketrin.

Nakon što je 2015. rodila zdrave dečake, rekli su joj da gotovo da ne postoji šansa da opet zatrudni.

Za svaki slučaj, ova mama je nastavila da pije kontraceptivne pilule, ali je nakon nekoliko meseci prestala zbog glavobolje.

"Lekar je savetovao da prestanem da uzimam pilule jer je mislio da one uzrokuju glavobolju. Nikada mi nije palo na pamet da bih mogla ponovo da zatrudnim! Međutim, uskoro mi je opet izostala menstruacija i jednostavno nisam mogla da verujem. Ponovo sam u drugom stanju".

Test za trudnoću je potvrdio njene sumnje, a lekar na pregledu joj je rekao da ovog puta nosi jednu bebu u stomaku. Tako su mislili sve dok nije otišla na pregled u 12. nedelji trudnoće, kada su čuli otkucaje dva srca.

"Nisam mogla da verujem da, od toga da nikad neću imati decu, sada imam dvoje, a da ću uskoro imati četvoro", seća se srećna mama.

U decembru 2016. godine, Ketrin je rodila dve devojčice, koje su kao i braća, dvojajčani blizanci.

Njen partner Eron iskreno kaže da je sve to bio veliki šok.

"Kada smo se sabrali, shvatili smo da je to sjajno. Obožavam kada svi zajedno provodimo vreme. To je neverovatno iskustvo i trudim se da sa njima provodim što više vremena. Divno je kada uđem na vrata, a dočeka me moja porodica za koju sam mislio da je nikada neću imati", kaže tata.

Nakon rođenja devojčica, par je odlučio da ne želi više dece.

"Imam dosta posla oko njih, ali ne želim se, sve je to lepo. Iako su svi bliski kao braća i sestre, blizanci imaju veoma posebnu međusobno jaku vezu", kaže Ketrin.

"Oni su moj dar, oni su mi sve", dodaje ponosna mama.

Sve vesti