Osam stvari koje piloti žele da vam kažu

Autor:

Tokom leta možemo da vidimo stjuardese, ali ne i pilote. S obzirom da nemaju vremena da razgovaraju sa putnicima, odlučili su da vam na ovaj način otkriju neke tajne.

1
A- A A+

Nekoliko pilota komercijalnih letova iz različitih aviokompanija otkrilo je ono što bi volelo da kaže putnicima.

Ni piloti ne vole da otkazuju letove

"Kao i za putnike, i za nas je jedna od otežavajućih situacija pomeranje, a zatim i otkazivanje letova. Zbog toga propuštamo venčanja svojih prijatelja, rođendane svoje dece i mnoge druge važne stvari. Dakle, volela bih da putnici znaju da, kada otkažemo let, i osoblje propušta neke bitne događaje, takođe", napisala je na svom blogu Karlin Petit.

"Tesno" zakazujete letove

"Putnici planiraju putovanje, tako da stignu u minut pre nego što treba da se vrate na posao. Onda se ljute na aviokompanije zbog pomeranja ili otkazivanja leta", kaže za "Hafington post" pilot koji je želeo da ostane anoniman.

Turbulencija dolazi niotkuda

"Piloti mogu da izbegnu predviđene i najavljene turbulencije, ali to ne garantuje lagan let. Atmosfera se stalno menja i turbulencija se pojavljuje gotovo niotkuda. Zato UVEK zavežite pojas u avionu", kaže pilot "Ameriken erlajnsa" Kris Mano.

Najbolje vreme za let

"Ako se plašite turbulencije i želite da je izbegnete, najbolje je da potražite rane jutarnje letove", kaže Laura Ajnsetler.

Vreme leta

"Predviđena dužina leta je zasnovana na istorijskim podacima. To nije uklesano u kamenu i realna dužina leta varira", rekao je jedan anonimni pilot.

Piloti nisu glupi

"Volela bih da ljudi znaju koliko iskustvo, obuke, obrazovanja i kriterijuma moramo da ispunio da bismo došli do toga da upravljamo komercijalnim avionima", kaže Laura Ajnsetler.

Otkazivanje može da vam spasi život

"Piloti se oslanjaju na svoje iskustvo i procenu kada donose tu tešku odluku da ostanu na pisti i otkažu let. Njihova odluka nije donesena tek tako i uvek je zasnovana na bezbednosti", piše Karlin Petit.

I ovo može da vam spasi život

"Volela bih da putnici znaju koliko redova imaju do najbližeg izlaza. Većinu nesreća je moguće preživeti ako znate gde je izlaz", kaže En Flečer.

Sve vesti