Šešelj: Beli mi nije rival, Rusi da izgrade baze

Autor:

Predsednički kandidat Vojislav Šešelj rekao je na RTS-u da mu Beli Preletačević nije rival u prvom krugu, a da Aleksandra Vučića može da pobedi u drugom krugu.

63
A- A A+

"Jedino sam ja u mogućnosti da pobedim Vučića u drugom krugu jer onda neće moći da izbegne direktan TV duel", kaže predsednički kandidat Vojislav Šešelj u emisiji "Oko" na Radio televiziji Srbije.

Da bi to postigao, Šešelj kaže da mora da prethodno savlada direktne rivale - Vuka Jeremića i Sašu Janković, i da zbog toga u kampanji koristi sve što može iz "njihovih kompromitujućih karijera i života".

"Jankovića kompromituje ubistvo koje se dogodilo u njegovom stanu i to njegovim pištoljem, mada ne mogu kažem da je bilo namerno. Jeremić i Boris Tadić su u najmanju ruku zataškavali ubistvo dvojice gardista 2004. godine", kazao je Šešelj.

On je dodao i da ceni predsedničke kandidate Milana Stamatovića, Aleksandra Popovića i Milana Parovića, navodeći da nema saznanja da su se ikada kompromitovali.

Šešelj kaže da je najveća tačka spoticanja politika SRS i SNS oko "zapadnog puta", tj. ulaska u EU.

Šešelj je rekao da bi on, kao predsednik, privolio Vladu na vojni sporazum sa Rusijom, i za otvaranje ruskih baza u Srbiji.

"Po mojim saznanjima, Rusija je veoma zainteresovana za naše članstvo u ODKB (vojni savez Ruske federacije, pandan NATO). Bilo bi dobro da Rusija uspostavi baze u Srbiji s radarskim sistemima i sistemima (protivvazdušne odbrane) S-300 i S-400, jer će tako smanjiti i naše troškove opremanja vojske a mnogo toga bi dobili i besplatno, pa bi onda mogli da podignemo životni standard vojnika i oficira", kazao je Šešelj.

"Nadam se da Srbija više neće ratovati i da ćemo zaštititi srpske interese mirovnim sredstvima, ali za nedaj bože, bolje je integrisati sa Rusijom", kaže Šešelj.

On je ocenio i da se za aktuelni režim u Srbiji ne može reći da je "antiruski" kao i da Moskva ne sme da kvari odnose sa premijerom Aleksandrom Vučićem, ako on ima šanse za pobedu na predstojećim predsedničkim izborima.

Predsednički kandidat Vojislav Šešelj se formalno na RTS-u predstavlja u subotu, 25. marta u 21 čas.

Sve vesti