mondo.rs

Belgijanac preuzeo Obalu Slonovače

Autor:

"Slonovi" posle tri selektora iz Francuske odlučili da angažuju Marka Vilmotsa.

0
A- A A+

Doskorašnji selektor Belgije Mark Vilmots preuzeo je reprezentaciju Obale Slonovače, sa zadatkom da je odvede na Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Obala Slonovače posle drugog kola, od ukupno šest, zauzima prvo mesto u kvalifikacionoj grupi sa Marokom, Gabonom i Malijem, ali je u januaru pretrpela debakl na Afričkom kupu nacija, zbog čega je podneo ostavku francuski trener Mišel Dusije.

Vilmots će imati dovoljno vremena da upozna i testira svoje nove fudbalere, s obzirom na to da su naredni mečevi za bodove, protiv Gabona, na rasporedu tek krajem avgusta i početkom septembra.

Nekadašnji fudbaler Šalkea predvodio je Belgiju od 2012. do 2016, nakon što je tri godine bio asistent Žoržu Lekensu i Diku Advokatu.

Na Mundijalu u Brazilu "crveni đavoli" su u četvrtfinalu poraženi od Argentine, dok ih je na letošnjem šampionatu Evrope u istoj fazi takmičenja eliminisao Vels, nakon čega je Vilmots morao da ode.

Obala Slonovače pre Dusijea je imala još dvojicu selektora iz Francuske - Ervea Renara, sa kojim je 2015. bila prvak Afrike i Sabrija Lamušija, koji na Mundijalu 2014. nije uspeo da izvede ekipu iz grupe sa Kolumbijom, Grčkom i Japanom.

Povezano

Sve vesti