Krunić preuzeo Radnik

Autor:

Surduličani pronašli zamenu Bratislavu Živkoviću koji će imati samo jedan zadatak - održati klub u eliti srpskog fudbala.

2
A- A A+
Simo Krunić Foto: MN Press

Ekipa Radnika iz Surdulice posle otkaza uručenog Bratislavu Živkoviću, imenovali su novog šefa stručnog štaba. Kao što je bilo i najavljeno, na klupu superligaša sa juga Srbije seo je Simo Krunić.

Trener koji ima dosta iskustva u radu sa srpskim klubovima, pred nastavak u borbi u plej-autu Superlige imaće samo jedan zadatak - održati klub u eliti srpskog fudbala.

"Ovo je veliki izazov za mene. Moj dolazak u Surdulicu rezultat je dogovora sa ljudima koji vode ovaj klub, jer su pokazali neizmernu želju da ovaj klub bude deo elite našeg fudbala. Dali su mi poverenje, a na meni je da svojim iskustvom pomognem klubu da se održi i nastavi započeto, da zadrži superligaški status. Predstoji nam period upoznavanja. Moramo najpre utvrditi pojedinačnu fizičku spremu i moć individue, a potom i čitavog tima, da bi već protiv ekipe iz Bačke Palanke krenuli snažno. Neminovno je da nas čeka težak period. Momcima se mora vratiti samopouzdanje i rezultati će biti tu", poručio je Krunić prilikom zvaničnog predstavljanja u Surdulici.

Dolaskom novog trenera, nastale su i promene u stručnom štabu. Za svog prvog pomoćnika Krunić je imenovao Igora Bonžulića, koji je sa njim sarađivao i u Jagodini. Na mestu trenera golmana ostaće i dalje Zoran Vasković.

"Smatram da je promena u stručnom štabu jako bitna u ovakvim slučajevima. Moj pomoćni trener može biti čovek koji dugo radi samnom, zna moj način rada, razmišljnja, taktiku i stil igre. Za poznavanje sa novim pomoćnim trenerima treba vremena, a mi ga imamo u ovom slučaju vrlo malo", rekao je novi strateg Radnika.

Simo Krunić debitovaće na klupi Radnika u 28. kolu Super lige Srbije, kada će tim iz Surdulice dočekati pred svojom publikom ekipu Bačke. Utakmica će se odigrati prvog vikenda u aprilu.

"Nadam se da ćemo uspeti da se u ovih desetak i više dana uigramo. Moramo da igračima donesemo novu energiju, ulijemo samopouzdanje, moramo svi da pomognemo. Svi moramo biti u službi dobrih rezultata, i grad i navijači... moramo se usresrediti na cilj, a to možemo samo jedinstveni. Bodovi iz svake utakmice su nam neophodni. Razmišljamo samo o Bačkoj, Partizanu i Vojvodini, nema osvrtanja nazad. Ja ću sve učiniti da podignem ekipu. Bitne su fizičke predispozicije igrača. Stil igre je lako nametnuti, ali sve zavisi od limita spemnosti igrača. Svesni smo da mnogo toga moramo promeniti, ali nam je malo vremena i moramo se prilagoditi igračima, da bi utvrdili koji sistem i stil igre treba postaviti", rekao je Krunić, koji je tokom trenerske karijere predvodio Jagodinu, OFK Beograd, BASK, Čukarički, Inđiju, sarajevski Željezničar, kao i kineski Dalijen, ali u nekoliko klubova radio i kao asistent šefa struke.

Povezano

Sve vesti