• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Klaberi, imamo super vesti za vas!

Izvor mondo.rs

EXIT i briselski Fuse dovode zvezde kao što su Function i Dax J!

Nakon što su prošle nedelje svoj dolazak na EXIT potvrdili neki od vodecih underground klubova Evrope, kultna tehno institucija Fuse iz Brisela, prva je rešila da objavi svoju ubitacnu postavu za petak, 7. jul!

Posle toliko vremena i brojnih zahteva ljubitelja istinskog tehno zvuka, na tvrdavu konacno stiže - Function! Njujorški mag iz kultne grupe Sandwell District odlucio je da se odazove na zajednicki poziv internacionalno sve popularnije bine Exita i cuvenog evropskog kluba sa gotovo cetvrt veka besprekorne tehno istorije. Posle pravog požara na društvenim mrežama nakon nezvanicne informacije o njegovom dolasku, sada je i zvanicno! Nezaustavljivi britanski DJ i producent Dax J definitivno dolazi druge noci Exita u okviru Fuse noci, i to u terminu u kojem je nesumnjivo najbolji - "closing set"! Nimalo lak zadatak da opravdaju besprekoran ugled briselskog kluba imace dva njegova najistaknutija rezidenta, trenutno najhvaljenija belgijska DJ zvezda Charlotte de Witte i prava legenda evropske klupske scene Pierre. Boje #NSNS bine branice u tandemu bosanskohercegovacki producent zavidne medunarodne karijere Forest People i voda novosadske Public P ekipe Klaus.

Function boiler room
Izvor: YouTube

Glavni gosti briselskog kluba podjednako su i Function, apsolutna legenda i superteškaš tehno scene, i Dax J, britanska zvezda koja u poslednjih par godina nezadrživo grabi prema samom vrhu. Jedan od pravih underground heroja, Function je na svetskoj sceni vec preko dve pune decenije. Dave Sumner, kako je puno ime Njujorcaninu, suosnivac je izuzetno uticajnog kolektiva Sandwell District, ali i vlasnik izdavacke kuce Infrastructure. Posle niza uspešnih izdanja, odlicno ocenjeni album "Incubation" objavio je 2013. godine za prestižni Ostgut Ton cime je i zvanicno postao deo Berghain porodice uz imena poput Klocka i Dettmanna. Iako ga mnogi sa nestrpljenjem cekaju njegov debi na tvrdavi, zanimljivo je da se Dax J zapravo vraca na EXIT! Nakon što se prijavio na tradicionalni "Play at EXIT" konkurs još davne 2009. godine, upravo njegov miks je odabran medu stotinama drugih nakon cega je nastupao na tadašnjoj myEXIT bini! Skoro deceniju kasnije, iza sebe ima status jednog od najboljih svetskih DJ-eva na poslednjoj Resident Advisor anketi, te nominacije za najbolju zvezdu u usponu magazina Mixmag, Groove i DJ Mag. Pored završnih setova u najboljim svetskim klubovima kao što su Fuse, Printworks, Grelle Forelle, Bassiani, Spazio 900 i drugi, posebno se pamti njegov 10-casovni maraton u Berghainu. Ipak, njegov nastup koji se neprestano vrti po društvenim mrežama vec mesecima, završni je set u finalu ovogodišnjeg Awakenigs serijala na Amsterdam Dance Eventu, u prepunoj hali Gashouder!

Na mnogim dogadajima bi zasluženo imali status zvezda veceri, ali kada nastupaju ispred institucije kao što je briselski Fuse, rezidenti Charlotte de Witte i Pierre imaju posebnu odgovornost. Vanserijski muzicki talenat 24-godišnje tehno junakinje iz Brisela u svom Mixmag CD-u vrti Ben Klock, izdaje Tiga, a njoj aplaudiraju hiljade na pozornicama festivala kao što su Awakenings, I Love Techno, Tomorrowland, Dour i drugi. Danas je rezident kluba Fuse uz svoje KNTXT veceri na kojima je vec ugostila imena kao što su Stephan Bodzin, Jonas Kopp, Slam, Paula Tempe i njena jednako popularna zemljakinja Amelie Lens. Ako se u njoj ogleda buducnost kluba, on je njegovo naslede i temelj. Pierre je rezident Fusea još od prvog dana uz iskustvo koje sadrži neke od najnverovatnijih prica i muzicka riznicu koja može da parira i najzagriženijim selektorima. Dolazi iz ere kada je produkcija bila nebitna spram fundamentalne veštine spajanja muzike u jedinstveno i neponovljivo iskustvo. Njegove žurke u klubu Fuse danas se zovu kao i etiketa Lessizmore koju je pokrenuo pre 12 godina, a pored toga što je glavni buker kluba, danas uspešno vodi i novu Fuse izdavacaku kucu.

Nakon što smo u petak prošle godine doživeli istoriju uživo uz berlinski Tresor, ove godine docekujemo još jedan monolit svetske tehno kulture, klub koji bez prestanka radi skoro dve i po decenije - Fuse iz Brisela! Tamo su sredinom 90-ih vrteli Carl Cox, Laurent Garnier, Sven Väth i Richie Hawtin, a danas ga pohode nove zvezde kao što su Psyk, Antigone, Francois X ili Bjarki. Iz iste kuhinje nastao je i cuveni "I Love Techno" festival, te dobro poznati miks CD-ovi sa prepoznatljivim Fuse znakom, koji i danas stoji na plocama njihove izdavacke kuce.

Famozna No Sleep Novi Sad bina i ove godine ce svake noci na EXIT festivalu publiku uvoditi u drugi svetski klub! Nakon što su prošlih godina #NSNS pohodili vodeci klubovi Tresor, Nitsa, Concrete Grelle Forelle, Drugstore i 20/44, ove godine, od 6. do 9. jula, na spisku smo za Sub Club iz Glazgova, Fuse iz Brisela, londonski klupski tandem Avant Garde i Corsica Studios, dok se pariski Concrete vraca na EXIT! Lista izvodaca ostalih klubova bice uskoro poznata, a nakon Beograda, Barselone i Beca, ove godine nas ocekuju novi No Sleep dogadaji u vodecim evropskim klubovima, ali i morsko izdanje No Sleep bine na Sea Dance festivalu!

Tagovi

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Pedja

no sleep rules!

Ivan

Moj omiljeni stejdz!

SERIJE