• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NIS: Kravčenko odlazi, Tjurdenjev novi direktor

Izvor MONDO/Agencije

Novi direktor Naftne industrije Srbije biće Kiril Tjurdenjev.

Kako navodi TV N1, Tjurdenjev je do sada bio prvi zamenik generalnog direktora NIS-a zadužen za preradu i promet.

Kiril Vladimirovič Tjurdenjev rođen je 19. aprila 1977. godine. Diplomirao je na Fakultetu za međunarodne odnose i magistrirao Međunarodno pravo na Moskovskom državnom institutu međunarodnih odnosa (MGIMO). Magistrirao je prava (LL.M) na Univerzitetu u Mančesteru.

Od 2000. do 2004. godine radio je u kompanijama A.T. Kearney i Unilever. Godine 2004. počinje da radi u McKinsey & Co.

Od 2007. do 2012. godine radio je kao zamenik generalnog direktora za Strategiju i korporativni razvoj u kompaniji „SIBUR – Mineralna đubriva“, a od 2012. godine je izvršni potpredsednik i član Izvršnog odbora AFK „Sistema“.

Pre dolaska u NIS, Kiril Tjurdenjev je bio na funkciji predsednika i predsedavajućeg Upravnog odbora OAO „Objedinjena naftno-hemijska kompanija“ koja je u tom trenutku ulazila u grupu kompanija AFK „Sistema“, i kao predsednik Odbora direktora kompanije „Ufaorgsintez“.

U aprilu 2016. godine počinje sa radom u NIS a.d. Novi Sad, na poziciji Prvog zamenika generalnog direktora za preradu i promet.

Za člana Odbora direktora „NIS a.d. Novi Sad“ izabran je 8. decembra 2016.

KRAVČENKO PREOKRENUO NIS

Tjurdenjev dolazi na mesto Kirila Kravčenka, koji je postao generalni direktor februara 2009. godine, kada je NIS većinski prodat Rusima, a koji je i zamenik generalnog direktora Gasprom njefta.

Kravčenko kaže da će "nastaviti da učestvuje u rešavanju strateških pitanja razvoja NIS u ulozi člana Odbora direktora kompanije i obezbediti neophodne ekspertize za novog generalnog direktora".

"Uveren sam da sa Kirilom Tjurdenjevom NIS dobija efikasnog i iskusnog rukovodioca, sposobnog da uspešno odgovori na sve izazove koji stoje pred našom kompanijom, i da reši ambiciozne zadatke, vezane za realizaciju ključnih investicionih projekata NIS-a", istakao je Kravčenko.

Od problematičnog državnog giganta NIS je u dva mandata Kravčenka postao ugledna i profitabilna regionalna komanija.

Naftna industrija Srbije je najavila da će ove godine investirati u Srbiji 300 miliona evra, od čega će samo u ekologiju ići 60 miliona.

Tagovi

nis

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

MS

Godisnja dividenda na nivou nekoliko procenata vrednosti akcije a i sama vrednost akcije srozana totalno.Samo polupismen covek ne razume sta to znaci, a u ovom slucaju to je ocajan menadzment. O kvalitetu proizvoda mislim da je ispod svakog intelektualnog nivoa pricati.

realno

NIS je redak primer dobre privatizacije u Srbiji.

"Pljackasi"

Kad bi nas i zapadne kompanije ovako "opljackale", gde bi nam bio kraj...

special image